Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δήμαρχος Παλαμά: Εντελώς ανεπαρκής και άχρηστος ο Αγοραστός

Την απάντησή του στα «πυρά» από την περιφέρεια Θεσσαλίας ότι ήταν εκείνος που έδωσε εντολή να κοπεί το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη έδωσε ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

«Δεν ζήτησα εγώ να σπάσει το φράγμα», εξήγησε μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Παλαμά. «Δυστυχώς, για τον τόπο μου η επιλογή του περιφερειάρχη ήταν πολύ ατυχής. Επέλεξαν έναν άνθρωπο εντελώς ανεπαρκή και άσχετο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σακελλαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ερώτημα αν αναφέρεται στον Κώστα Αγοραστό, απαντά απλά: «Ναι»… Και ξεκαθαρίζει: «Δεν έχω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης».

Δείτε την δήλωση:

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου οι καταγγελίες για σπασμένα φράγματα

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδηλίνη, παρενέβη για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και ανάμεσα στα όσα ζητήματα ανοίγει, βρίσκονται και οι καταγγελίες για σπασμένα φράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου ζητά -μεταξύ άλλων- να διερευνηθεί «αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ή ο Δήμος Καρδίτσας (ή από κοινού) προχώρησαν σε παρέμβαση στο φράγμα του ποταμού Καράμπαλη ή οπουδήποτε αλλού, προκειμένου να προστατεύσουν από την πλημμύρα τον Δήμο Καρδίτσας, αν και γνώριζαν ότι με τον τρόπο αυτό θα πλημμυρίσουν τα χωριά της περιοχής, τα οποία και δεν έσπευσαν προηγουμένως να εκκενώσουν ή ότι σκόπιμα και προκειμένου να μην πλημμυρίσει η πόλη δεν ενισχύθηκαν τα αναχώματα στο πιο πάνω ποτάμι μέσα στον κάμπο, ενώ ενισχύθηκαν τα αναχώματα προς την πλευρά της πόλης της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα το ποτάμι να υπερχειλίσει εκεί και να ξεχυθούν τεράστιοι όγκοι νερού, οι οποίοι και πλημμύρισαν τα χωριά του κάμπου».

ΣΥΡΙΖΑ: «Με εντολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας έγινε ρωγμή σε φράγμα»

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση παραίτηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού. «Αν δεν το κάνει ο ίδιος, οφείλει να του το ζητήσει ο αρχηγός του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν ότι τη νύχτα της μεγάλης πλημμύρας μηχάνημα μισθωμένο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκάλεσε ρήγμα στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, ώστε τα νερά να κατευθυνθούν στον Παλαμά.

Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA μετέδωσε χθες μαρτυρία του χωματουργού που έσπασε το φράγμα με σκαπτικό μηχάνημα, ο οποίος αναφέρει ότι η εντολή για την παρέμβαση δόθηκε από τη Περιφέρεια.

Οι αποκαλύψεις αυτές προστίθενται και ενισχύουν τις καταγγελίες των κατοίκων, που ήδη αποτελούν αντικείμενο της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Αγοραστός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί σήμερα κιόλας από Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Αν δεν το κάνει ο ίδιος, οφείλει να του το ζητήσει ο αρχηγός του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης.

Αλλιώς είναι βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει – εκτός από τις δικές του – και τις εγκληματικές ευθύνες του εκλεκτού του Περιφερειάρχη. Θυμίζουμε μάλιστα ότι μόλις πριν λίγες ημέρες και ο κ. Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσαν για fake news.

Οι αποκαλύψεις όμως είναι κόλαφος και η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις».



Source link