Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

«Γνωστός συνθέτης μου κατέστρεψε τη ζωή»


Η γνωστή τραγουδίστρια, Αναστασία Έδεν κάνει για πρώτη φορά μια μεγάλη αποκάλυψη, αποκλειστικά στην «ΟΝ time» και στη Σάσα Σταμάτη, αναφορικά με πασίγνωστο συνθέτη, ο οποίος της έκανε τη ζωή κόλαση. Όπως εξομολογείται, φοβάται να πει το όνομά του, γιατί, όπως λέει, δεν θα ξαναβρεί ποτέ δουλειά.

Από 16 χρόνων είσαι στο χώρο, παρ’ όλα αυτά, έχεις φτάσει εκεί που θες;

Όχι, δεν έχω πετύχει το στόχο που θα ήθελα από άποψη αναγνωρισιμότητας, καλλιτεχνικά και ουσιαστικά πάνω στη μουσική. Έχω κάνει μεγάλο αγώνα κι εργασία. Έχω γνωρίσει πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους, με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Έχω αποκομίσει μια μικρή «περιουσία» απ’ όλη αυτή τη διαδρομή, την οποία όμως δεν μπορώ να πω ότι έχω εξαργυρώσει σε αναγνωρισιμότητα και δεν έχει φτάσει στον κόσμο το μήνυμα το καλλιτεχνικό που ήθελα να δώσω.

Γιατί πιστεύεις ότι έχει γίνει αυτό;

Γιατί θα πρέπει να κάνει κάποιος σε αυτό το μουσικό χώρο κάποιες παραχωρήσεις, που ίσως είναι κόντρα στο χαρακτήρα του, και πολλές φορές θα πρέπει να συμβιβαστείς με συμπεριφορές που δεν αξίζουν σε κανέναν και είναι κόντρα στο χαρακτήρα σου…

Τι εννοείς;

Μου έχει συμβεί να βρεθώ σε παραγωγή με πασίγνωστο και αγαπημένο στο κοινό συνθέτη, που επί σκηνής κι εν ώρα παράστασης έχει χτυπήσει συνάδελφο γυναίκα. Τη χαστούκισε. Έχει φτύσει εν ώρα παράστασης άνθρωπο. Και έχει επί σκηνής προσπαθήσει να γδύσει γυναίκα με τη δικαιολογία του ρόλου της παράστασης. Η συνάδελφος μετά ήταν καταρρακωμένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Φοβάσαι να πεις το όνομά του;

Φοβάμαι πολύ. Είναι πάρα πολύ γνωστός, πρώτη γραμμή και αν πω το όνομά του, μπορεί ποτέ να μην ξαναδουλέψω. Έχω υποστεί κι εγώ από αυτόν λεκτική βία και μάλιστα τότε μόλις είχα φέρει την κόρη μου στον κόσμο. Ειλικρινά, δεν μπορώ να σου πω τι μου έχει πει, γιατί ντρέπομαι και μόνο να το ξεστομίσω. Επίσης, έχει τύχει σε παράσταση συνάδελφο άνδρα να τον έχει κάνει να τρέμει, να πάθει κρίση πανικού και ο λόγος ήταν ότι ο συνθέτης «υπογράμμισε» τη σεξουαλική του επιλογή με διάθεση να τον ξεφτιλίσει, λέγοντάς του «είσαι τόσο αδελφή, που δεν μπορείς να παίξεις στη σκηνή»! Μου κατέστρεψε τη ζωή. Είχα την ευκαιρία να κάνω πράγματα. Εγώ θέλω να τραγουδάω. Τίποτα άλλο, αλλά δεν αντέχω άλλο. Με έθαψε. Επειδή φύγαμε από την ομάδα του. Αυτό είναι ίδρυμα, όχι ομάδα. Και μετά οι κουλτουριάρικες λένε «η Βίσση στο Ηρώδειο;». Χίλιες φορές η Βίσση, γιατί είναι αυθεντική και ωραίος και καλός άνθρωπος.

Η Αναστασία Έδεν γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει κάνει σπουδές κλασικής μουσικής και βυζαντινής, είναι απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης, έχει δουλέψει σε παραγωγές της Λυρικής Σκηνής, σε όπερα για παιδιά, έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Ορφέας Περίδης και πολλά άλλα. Επίσης έχει συνεργαστεί και σε παραγωγές εκτός Ελλάδος, σε όλη την Ευρώπη. Είναι η κόρη του Αιμίλιου-Γεώργιου Έδεν και της Μαύρας Νήρου. Ο πατέρας της είναι γιατρός, εικαστικός και ποιητής και η μητέρα της ψυχολόγος.



Source link