Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Γεραπετρίτης: Τρεις οι προτεραιότητες μετά το δυστύχημα – Ζητώ συγγνώμη από όλους


Ο νέος υπουργός Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις τρεις προτεραιότητες έπειτα από το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, οι οποίες συνίστανται στην πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και στη διασφάλιση ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Όπως ανέφερε, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην οποία ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλαβε στη θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή, οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

  • Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, όπως και στις «διαχρονικές παθολογίες και αδράνειες», όπως σημείωσε ο υπουργός.
  • Διασφάλιση της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου έτσι ώστε να μην καθυστερήσουν τα σχετικά έργα υποδομής που έχουν αναβληθεί.
  • Λήψη άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση της ασφάλειας στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, με στόχο να εμπεδωθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Αισθάνομαι μεγάλο χρέος και ευθύνη και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη γι αυτό που έγινε. Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι τα αίτια της τραγωδίας θα διερευνηθούν μέχρι τέλους και θα τεθούν υπόψη των Ελλήνων», κατέληξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κώστας Καραμανλής: Τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στο ότι χάθηκαν άδικα ανθρώπινες ζωές

Ο κ. Καραμανλής, στις δηλώσεις του, υπογράμμισε πως «τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στο ότι χάθηκαν άδικα ανθρώπινες ζωές» και τόνισε πως «τα αίτια του δυστυχήματος θα διερευνηθούν με τρόπο αντικειμενικό και ενδελεχή»

«Η πατρίδα μας βιώνει, δυστυχώς, μια εθνική τραγωδία και τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στο ότι χάθηκαν άδικα ανθρώπινες ζωές. Όπως όμως διευκρίνισε και ο πρωθυπουργός, όλα θα διερευνηθούν με τον πιο αντικειμενικό και διαφανή τρόπο. Σήμερα, λοιπόν, ολοκληρώνεται η παρουσία μου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πάντοτε οι απερχόμενοι υπουργοί κάνουν απολογισμό, θα μου επιτρέψετε να μην το κάνω, το αν έγιναν πολλά ή λίγα δεν θα το δούμε τώρα, μια τέτοια ημέρα πένθους», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

«Το ότι τη θέση του υπουργού αναλαμβάνει ένας άξιος επιστήμονας, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι η έρευνα θα είναι ενδελεχής και τα αίτια του δυστυχήματος θα εντοπιστούν με ακρίβεια», πρόσθεσε.

Ο Κώστας Καραμανλής ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στον Γιώργο Γεραπετρίτη και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στο υπουργείο Μεταφορών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό «για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει».

Καταλήγοντας, εξέφρασε εκ νέου «τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και τις πιο θερμές ευχές στους τραυματίες που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία».





Source link