Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Γαλλία (5η αγωνιστική): Θέλει να “χτίσει” μεγάλο σερί νικών η Παρί


 

Έχοντας πετύχει δύο νίκες στη σειρά μετά τις δύο ισοπαλίες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Ligue 1, οι Παριζιάνοι θέλουν να συνεχίσουν το σερί και θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν το βράδυ της Παρασκευής (15/9) με τη Νις. 

Ακόμα ένα τρίποντο θα ψάξει η Παρί Σεν Ζερμέν στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους “αετούς”. Η επιστροφή του Κιλιάν Εμπαπέ στην αποστολή και στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Γαλλίας, έχει δώσει άλλον “αέρα” στην ομάδα η οποία στην 4η αγωνιστική, σκόρπισε στους “τέσσερις ανέμους” την παραπαίουσα Λυών με δύο γκολ του 24χρονου σούπερ σταρ.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε ουσιαστικά επίδειξη δύναμης στους “λιονέ” οι οποίοι βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο και από βδομάδα θα έχουν νέο άνθρωπο στο “τιμόνι”. Ο Ισπανός κόουτς εκμεταλλεύτηκε την ταχυδύναμη των ποδοσφαιριστών του οι οποίοι επιβλήθηκαν για τα καλά στο γήπεδο, σκοράροντας και τέσσερα γκολ. Το τρίποντο αυτό ήρθε… ξεκούραστα και κάλυψε περαιτέρω το χαμένο έδαφος που δημιούργησαν οι Παριζιάνοι με τις ισοπαλίες στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Στα αγωνιστικά νέα, σταθερά εκτός μένουν οι μακροχρόνια τραυματίες, Κιμπεμπέ και Νούνο Μέντες, ενώ οι Φαμπιάν Ρουίθ και Μάρκο Ασένσιο που κάνουν ατομικές προπονήσεις δεν υπολογίζονται. Κανονικά μέσα ο αστέρας, Κιλιάν Εμπαπέ που δεν αγωνίστηκε προληπτικά στο φιλικό Γερμανία – Γαλλία.

Στην αντίπερα όχθη, η Νις κατέκτησε την πρώτη της νίκη στην φετινή Ligue 1 την περασμένη αγωνιστική, επικρατώντας με 2-0 του Στρασβούργου. Η ομάδα από τη γαλλική Νίκαια έχει αποδειχθεί “σκληρό καρύδι” μέχρι στιγμής, όντας αήττητη σε τέσσερις αγώνες. Αυτό έχει έρθει μέσα από την καλή της άμυνα και την σωστή και ώριμη κυκλοφορία της μπάλας.

Αν δει κανείς τις τρεις ισοπαλίες της ομάδας του Φραντσέσκο Φαριόλι, θα παρατηρήσει πως το μεγαλύτερό της πρόβλημα είναι το εύκολο γκολ, καθώς στα μετόπισθεν έχει σταθεί μέχρι στιγμής εξαιρετικά. Με το Στρασβούργο, βρέθηκε λύση σε αυτό το πρόβλημα, αλλά με την Παρί στο “Παρκ ντε Πρενς” τα πράγματα πιθανότατα να είναι πολύ διαφορετικά. Η Νις επέδειξε δυνατά στοιχεία στην μία και μοναδική της νίκη, όμως η λογική λέει πως το αήττητο σερί της θα λάβει τέλος το βράδυ της Παρασκευής (15/9).

Στα αγωνιστικά νέα, ο Φαριόλι μπορεί να υπολογίζει ξανά στον Κεφρέν Τουράμ ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά όχι στους Μαντί, Αμραουί, Κλοντ-Μορίς και Μπεκά-Μπεκά οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στα “πιτς”.//ΓΑ

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Ligue 1

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

22:00 Παρί Σεν-Ζερμέν – Νις

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

18:00 Ρεν – Λιλ
22:00 Λανς – Μετς

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

14:00 Λοριάν – Μονακό
16:00 Κλερμόν – Ναντ
16:00 Ρεμς – Μπρεστ
16:00 Στρασβούργο – Μονπελιέ
18:05 Μαρσέιγ – Τουλούζ
21:45 Λυών – Χάβρη

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Ligue 1, ΕΔΩ.





Source link