Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Β.Κόκκαλης: «Κραυγή» αγωνίας των γιατρών των νοσοκομείων της Λάρισας για την αποδόμηση της Δημόσιας Υγείας»

Την «Κραυγή» αγωνίας των γιατρών των νοσοκομείων της Λάρισας για την αποδόμηση της Δημόσιας Υγείας», μεταφέρει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται συνέντευξη Τύπου των εκπρόσωπων του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευομένων ΠΓΝΛ και της ΕΙΝΚΥΛ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ, κ. Νίκο Νταφούλη υπάρχουν «χειρουργεία που δεν λειτουργούν στο ΠΓΝΛ, είναι κλειστές οι αίθουσες και με 15 άτομα προσωπικό θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, στο ΓΝΛ είναι κλειστή μία αίθουσα και θα μπορούσαν να προκηρυχθούν τρεις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο, 7 άτομα νοσηλευτών από το χειρουργείο, δύο νοσηλευτών από το αναισθησιολογικό για να λειτουργήσει μια ακόμη αίθουσα και να αυξηθεί ο αριθμός των χειρουργείων.»
Επίσης αναφέρεται ότι «τα Κ.Υ. βιώνουν πρωτοφανή κατάσταση, μετακινούνται οι συνάδελφοι να καλύψουν όποια τρύπα υπάρχει, χωρίς καμία υποδομή, το είδαμε αυτό και στις πλημμύρες,» καθώς και το γεγονός ότι «με τις περικοπές των μνημονίων στο ΓΝΛ από τους 180 γιατρούς μείναμε 120. Όλα αυτά την ώρα που θέλουν να διακόψουν τους ειδικευόμενους γιατρούς. Οι μισθοί μας είναι χαμηλότεροι από το 2012.»
Επισημαίνεται ότι «συνεχίζει να ισχύει το ΦΕΚ του covid και μετακινούνται οι ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές για χειρουργεία, τη στιγμή που ο covid παύει πια να αποτελεί απειλή για τη Δημόσια Υγεία,» ενώ «στη συνάντηση με την ΥΠΕ δεν δόθηκε καμία απάντηση, ούτε υπάρχει πολιτική βούληση να ανοίξουν τα χειρουργεία στο ΠΓΝΛ» ενώ «οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι ιδιωτικοί όμιλοι.»
Ζητείται η αναμόρφωση του ΕΣΥ μέσα από τον σχεδιασμό ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, με κύρια χαρακτηριστικά την επαρκή χρηματοδότηση και την στελέχωση του».





Source link