Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Β. Κόκκαλης: Καμία αποζημίωση μετά από ένα μήνα στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης

«Ένα μήνα μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες και δεν έχει δοθεί καμία αποζημίωση στους πληγέντες των Εργατικών Κατοικιών στη Γιάννουλη», τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Κόκκαλης, το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο έπληξε το σύνολο των ισόγειων κατοικιών των κτιρίων, με συνέπεια να έχουν αφανιστεί και καταστραφεί ολοσχερώς οι κατοικίες, το σύνολο της οικοσυσκευής και των προσωπικών αντικειμένων των οικογενειών. Ένα μήνα μετά, οι οικογένειες που κατοικούσαν εντός των ισογείων είναι άστεγες, διαμένουν σε δημόσιους χώρους, φιλοξενούνται σε οικίες συγγενών και φίλων, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, αναζητούν προς μίσθωση κατοικία στην Γιάννουλη ή στην πόλη της Λάρισας. Όπως επισημαίνεται οι πληγέντες των εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης, ουδέν ποσό έχουν λάβει ως αποζημίωση κρατικής αρωγής και αναγκάζονται εξ ιδίων να καταβάλλουν τις αναγκαίες δαπάνες για να προβούν στην άντληση των υδάτων, στις εργασίες καθαριότητας, στην αποκομιδή των κατεστραμμένων αντικειμένων, της οικοσκευής, ακόμη και αντικατάστασης των κεντρικών μονάδων θέρμανσης (λεβητοστάσια κλπ).

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας, επιπλέον, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν το υπουργείο προτίθεται να ρυθμίσει ειδικά την περίπτωση της στεγαστικής συνδρομής, χορηγώντας μέσω των αναγκαίων ελεγκτικών μηχανισμών και βεβαίωση περί στατικής επάρκειας και ασφάλειας των πληγέντων κατοικιών και κτιρίων σε μελλοντικό αόριστο χρόνο.





Source link