Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Β. Κόκκαλης: Άγνοια ή απαξίωση από το ΥΠΑΑΤ για το φράγμα της Γυρτώνης;

Το μείζον ζήτημα του φράγματος της Γυρτώνης το οποίο “έχει αφεθεί στη μοίρα του” φέρνει ξανά στην επικαιρότητα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση αγροτών της ευρύτερης περιοχής (Δασοχωρίου, Κουλουρίου Φαλάνης, Γυρτώνης) που αρδεύουν από το Φράγμα (Ρουφράκτη) Γυρτώνης, σχετικά με τον προβληματισμό και την αγωνία τους για το μέλλον του φράγματος το οποίο έχει «αφεθεί στη μοίρα του.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της ευρείας αγροτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη , παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, βουλευτών και εκπροσώπων αγροτών, “ο Υπουργός ανέφερε για τα προβλήματα των αγροτών και για το πρόβλημα του νερού στη Θεσσαλία αλλά δυστυχώς δεν ανέφερε για το μέλλον του φράγματος της Γυρτώνης όπου έχει αφεθεί στη μοίρα του”.
Επισημαίνεται το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες το ΤΟΕΒ Πηνειού θα σταματήσει την διαχείριση του την οποία έχει αναλάβει για την αγροτική περίοδο από Ιούνιο έως Αύγουστο και το φράγμα “θα αφεθεί στην μοίρα του, αφύλακτο με μεγάλο προβληματισμό για το μέλλον του”.
Ζητείται η εξεύρεση λύσεων και άμεσων ενεργειών προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, να παραδοθεί σε φορέα διαχείρισης και να εξασφαλισθεί η φύλαξη του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.





Source link