Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ για την εθνική επέτειο

Με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ, παρουσία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, εορτάστηκε σήμερα η συμπλήρωση 75 ετών από την ανακήρυξη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, όπως είναι η επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία που φέρει το όνομα του πρώτου ηγέτη της χώρας, του Κιμ Ιλ Σουνγκ (παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υψηλόβαθμη κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ και είχε συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA). Σε επιστολή του, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την επιθυμία του να ενισχύσει την στρατηγική συνεργασία μεταξύ της χώρας του και της Βόρεια Κορέας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε επίσης επιστολή στον Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία υπογραμμίζει ότι Μόσχα και Πιονγκγιάνγκ θα ισχυροποιήσουν τις διμερείς σχέσεις τους με σκοπό να εγγυηθούν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο και στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Ασίας.

Ο Κιμ αναμένεται να ταξιδέψει στη Ρωσία αυτόν τον μήνα προκειμένου να συναντήσει τον Πούτιν και να συζητήσουν εξοπλιστικά προγράμματα για την υποστήριξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.





Source link