Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε από την Πιονγιάνγκ για τη Ρωσία (δείτε εικόνες)

Το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) επιβεβαιώνει σήμερα Τρίτη ότι ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφυγε από την Πιονγιάνγκ για τη Ρωσία με το τρένο του το απόγευμα της Κυριακής, συνοδευόμενος από κορυφαίους αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος και των ενόπλων δυνάμεων (φωτογραφίες, επάνω και κάτω, από το KCNA).

Το KCNA αναφέρει ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης «έφυγε από εδώ με το τρένο του το απόγευμα της Κυριακής για να επισκεφθεί τη Ρωσική Ομοσπονδία», χωρίς να διευκρινίζει εάν το τρένο έχει περάσει τα σύνορα της χώρας του.

«Εφυγε από εδώ με το τρένο του το απόγευμα της Κυριακής»

Σημειώνει επίσης ότι «θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με τον σύντροφο Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης». Το Κρεμλίνο έχει επιβεβαιώσει ότι ο Κιμ θα επισκεφθεί τη Ρωσία «τις επόμενες ημέρες» μετά από πρόσκληση του Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φαίνεται να συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Τσόε Σον-χούι, καθώς και από τους ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους Ρι Πιονγκ-τσολ και Πακ Γιονγκ-τσον.

Αγνωστο το που και πότε

Παραμένει ακόμα άγνωστο το πότε και πού ακριβώς θα συναντηθούν ο Κιμ και ο Πούτιν καθώς και το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο βορειοκορεάτης ηγέτης.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του προγραμματίζονται διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας, με συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών τους.

Προτού η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία επιβεβαιώσουν το ταξίδι του Κιμ, νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωναν χθες Δευτέρα ότι το θωρακισμένο τρένο που πιθανολογείται ότι μετέφερε τον Κιμ φαινόταν να έχει αναχωρήσει από την Πιονγιάνγκ.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι το τρένο που εικάζεται ότι μεταφέρει τον Κιμ Γιονγκ Ουν μετακινείται προς το Βλαδιβοστόκ», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας.

Ενας άλλος ανώτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο Κιμ φαίνεται να έχει φύγει από την Πιονγκγιάνγκ και να κατευθύνεται στη Ρωσία.



Source link