Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Χωρίς πρωινό δρομολόγιο τα νησιά των Σποράδων λόγω των ισχυρών ανέμων

sporades-star

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων δεν επέτρεψαν την εκτέλεση του πρωινού δρομολογίου του οχηματαγωγού πλοίου Sporades Star, το οποίο παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι του Βόλου. Σημειώνεται πως πρόκειται για το μοναδικό πλοίο στη γραμμή, καθώς το Express Skiathos έχει αποσυρθεί για συντήρηση.

Εν τω μεταξύ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι σήμερα Κυριακή 11-02-2024 στη Θεσσαλία θα επικρατήσουν καιρικά φαινόμενα με νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειότερα τμήματα.

1. Θα επικρατήσουν Άνεμοι Νότιοι Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στις Σποράδες 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

2. Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης.

3. Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται όπως αποφύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού.

4. Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και την αποφυγή δραστηριοποίησής κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου.

5. Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις στις οποίες κοινοποιείται το παρόν, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

6. Ναυτικοί πράκτορες στους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ.: 24213-53800 & 108).

www.ertnews.gr



Source link