Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στις “Άσπρες Πεταλούδες”

καμενα 3

Υπό έλεγχο έχει τεθεί χάρη στην άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην περιοχή κοντά στο Ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες”

Νωρίτερα ζητήθηκε μέσω του 112 η εκκένωση της περιοχής καθώς υπαρχουν σπίτια,αποθήκες και συνεργεία αυτοκινήτων.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη έφθασε σε ρέμα της περιοχής, έκαψε ξερά χόρτα ενώ απείλησε μία αποθήκη και μία μάντρα αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε από ανθρώπινη επέμβαση σε ιδιωτική έκταση με ξερά χόρτα και απείλησε να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς, όπως, αναφέρει το δελτίο τύπου, “η περιοχή έχει μετατραπεί από ασυνείδητους σε «νεκροταφείο» εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, που συντέλεσαν στην ταχύτατη εξάπλωσή της.”

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από το αεροσκάφος και το ελικόπτερο που συμμετείχαν στην κατάσβεση. Το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου με μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ στο σημείο μετέβησαν ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Απ. Μαλαματίνης.

www.ertnews.gr



Source link