Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Στη Βουλή οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των ελαιοκαλλιεργητών με ερώτηση Α. Μεϊκόπουλου

ΜΕΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων των ελαιοκαλλλιεργητών της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας για τις εκτεταμένες ζημίες που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

«Παραγωγοί που έχουν πάρει μόνο προκαταβολή αποζημίωσης για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, παραγωγοί απλήρωτοι από την πρώτη αρωγή για ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και άλλοι που δεν κατάφεραν καν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για την ολοκλήρωση της καταβολής των αποζημιώσεων συνθέτουν την εικόνα του χάους της διαδικασίας των αποζημιώσεων στη Μαγνησία. Οι παραγωγοί δηλώνουν ότι πλέον αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην ερώτησή του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Πολιτικής Προστασίας να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων σε όλους τους πληγέντες ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής.

Οι ελαιοκαλλιεργητές του Αχιλλείου, των Αγ. Θεοδώρων, του Πτελεού, της Αμαλιάπολης, των Νιών εκπέμπουν SOS καθώς ότι πολλοί εξ αυτών δεν έχουν ακόμα λάβει τις αποζημιώσεις για τις ζημίες στα στρέμματά τους, ενώ δηλώνουν ότι δεν είχαν ούτε έγκαιρη, ούτε έγκυρη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για την υποβολή των αιτήσεων τους. «Η ελλιπής ενημέρωση και η παντελής απουσία οργάνωσης της διαδικασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών οδήγησε στη δημιουργία δικαιούχων πολλών ταχυτήτων μεταξύ των ελαιοπαραγωγών», τόνισε ο Βουλευτής.

Τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες ενέτεινε και η πλήρης καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή. Η πρόσβαση στους ελαιώνες ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας και τα ήδη προβληματικά δέντρα να υποστούν επιπρόσθετη ζημιά.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Το ελάχιστο που οφείλει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει σε άμεση καταβολή των αποζημιώσεων της κρατικής αρωγής σε όλους τους ελαιοκαλλιεργητές που υπέστησαν ζημίες εξαιτίας των πλημμυρών αλλά και να συνδράμει ενεργά τους παραγωγούς προκειμένου να μπορέσουν να κρατήσουν τις δραστηριότητές τους ζωντανές».

www.ertnews.gr



Source link