Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Προκηρύξεις θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για το Νοσοκομείο

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Προκηρύξεις για 6 θέσεις ιατρικού, 42 θέσεις νοσηλευτικού και 11 θέσεις λοιπού προσωπικού βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη για την κάλυψη οργανικών κενών στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος έδωσε αυτά τα στοιχεία απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Η ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο κ. Βελόπουλος αφορούσε την απουσία Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, θέμα για το οποίο ο υφυπουργός απάντησε ότι τα τελευταία έτη δεν έχει προκηρυχθεί θέση παθολογίας – ογκολογίας στο Γ.Ν. Βόλου επειδή οι θέσεις ήταν καλυμμένες.

Τον Αύγουστο παραιτήθηκε ο επικουρικός ιατρός του τμήματος χημειοθεραπείας και τον Σεπτέμβρη ο Διευθυντής (εξαιτίας προστριβών με τη Διοίκηση του νοσοκομείου), με αποτέλεσμα να μετακινείται αυτή τη χρονική περίοδο ένας ιατρός παθολογικής ογκολογίας από το ΠΓΝ Λάρισας, για μια μέρα τη βδομάδα” αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας πως αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες για την άμεση στήριξη της Μονάδας Χημειοθεραπείας κι έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες (κατ’ επανάληψη μετακινήσεις ιατρών, προσλήψεις επικουρικών ιατρών), ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία της κλινικής και η υγειονομική κάλυψη των ασθενών.

Ο υφυπουργός Υγείας τονίζει ακόμη, πως “οι ανάγκες του πληθυσμού του Βόλου καλύπτονται πλήρως από το νοσοκομείο, στο οποίο έχει παρατηρηθεί αύξηση των εργαζομένων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού κατά 36 εργαζομένους τα τελευταία 4 χρόνια. Έχουν προκηρυχθεί 96 θέσεις τακτικού προσωπικού κι έχουν προσληφθεί 136 επικουρικοί”.

www.ertnews.gr



Source link