Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Ν. Παππάς-Άνοιγμα στην κοινωνία για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης

IMG_2255

Τα μεγάλα ελλείμματα του ΣΥΡΙΖΑ που τον οδήγησαν στην εκλογική συντριβή και στη διαδικασία αλλαγής ηγεσίας παραδέχθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς από το Βόλο, μιλώντας με μέλη και φίλους του κόμματος.

Επισήμανε την ανάγκη να οικοδομηθεί μια μεγάλη παράταξη σε συνθήκες ενισχυμένης αναλογικής από την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο που θα αποκαταστήσει τις σχέσεις με κεντρώους, κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, με τη νεολαία και τα κομμάτια της κοινωνία που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εμπιστευτεί το κόμμα και έκαναν στροφή.

Παράλληλα έκανε λόγο για διάλυση του επιτελικού κράτους του Κυρ. Μητσοτάκη και την ανάγκη να χτιστεί μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι τα δύο βασικά ελλείμματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό της απλής αναλογικής το οποίο «κόστισε στην αξιοπιστία μας και στην αδυναμία μας να πείσουμε ότι έχουμε δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και πληγωθήκαμε στρατηγικά σε αυτό που λέμε μεσαία τάξη. Με ωμή ειλικρίνεια πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτά τα λάθη και να δείξουμε έμπρακτα ότι δουλεύουμε για να τα διορθώσουμε».

Τόνισε την ανάγκη να χτιστεί μαι δυνατή δημοκρατική παράταξη από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο και να εφαρμόσει όσα έχυν οριστεί ως διή της ταυτότητα. Κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις 10 Σεπτεμβρίου για να αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. «Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήδη απέδειξε δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν εκσυγχρονισμό. Μπορεί να εγγυηθεί μόνο τις αλλεπάλληλες ολόπλευρες κρίσεις».

Επανέλαβε την άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για συζήτηση σε βάθος για συζήτηση και στη βάση και συμμετοχή. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε στην παράταξή μας, στο κόμμα μας ένα σοκ δημοκρατίας και συμμετοχής. Να φτιάξουμε το κόμμα των μελών,όχι ένα κόμμα που οι δομές του θα καταστέλλουν τη βούληση των μελών. Όχι ένα κόμμα που θα έχει κλειστές πόρτες. Πέρασαν πολλά χρόνια από το 2012 και μετά που μας εμπιστεύτηκε ο προοδευτικός κόσμος και μας έφερε στη θέση της διακυβέρνησης. Δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη. Θα τα βάλουμε με αποτελεσματικότητα με τον κακό μας εαυτό. Ανοιχτές πόρτες, δημοκρατία και συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα».

Επισήμανε ότι η διαδικασία της 10ης Σεπτεμβρίου είναι μια διαδικασία πυ αφορά πρωτίτως τηςν κοινωνία και ενώπιον αυτής θα πρέπει όλοι στο κόμμα να επιδείξουν συντροφικότητα, αλληλεγγύη και ειλικρίνεια, «να καταθέσουμε και τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις. Όσο αποκρουστικό θα είναι να υψωθούν οι τόνοι να υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, να υπάρξουν άδικες και ανήκειες επιθέσεις, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα , άλλο τόσο αποκαρδιωτικό για το δημοκρατικό κόσμος θα είναι να κρυφτούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφωνίες κάτω από το χαλί. Διότι σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε δώσει ένα μήνυμα ότι επιθυμούμε μία εσωτερική διευθέτηση θέσεων και όχι μεγάλες στρατηγικές επιλογές για τις ανάγκες της κοινωνίας“.

www.ertnews.gr



Source link