Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Με τις ψήφους της πλειοψηφίας η προσωρινή ανάθεση σε ιδιώτη του γκαράζ στη Φιλελλήνων

1

Μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας εγκρίθηκαν, στη σημερινή πρωινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να λειτουργήσει το πάρκινγκ της Φιλελλήνων από ιδιώτη, μέχρι να βγει σε νέα δημοπρασία αλλά και η δημοπράτηση έργου που κινδύνευε με απένταξη από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Αρνητικά ψήφισε η ΛΑΣ ενώ απείχε της ψηφοφορίας η παράταξη “Μαζί για τον Βόλο”, με το σκεπτικό ότι δεν δικαιολογούταν το κατεπείγον της υπόθεσης και στις δύο περιπτώσεις, αλλά και επί της ουσίας της μη συζήτησης για το πως θα λειτουργήσει το παρκινγκ στη Φιλελλήνων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης με πολλές αντεγκλήσεις μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας αλλά και δημοτικών συμβούλων που φωνασκούσαν με τον πρόεδρο Θάνο Θεοδώρο να ζητά να τηρηθεί η τάξη. Ο δήμαρχος αφού τόνισε ότι “το θέμα του κατεπείγοντος το αποφασίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και έρχεται το θέμα προς ψήφιση. Όλα τα άλλα που λέτε είναι για να γελάει ο κόσμος”, αποχώρησε επικαλούμενος ταξίδι.
“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε τη συμπεριφορά γενικότερα του δημάρχου ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Ριζόπουλος ενώ τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τις μειοψηφίες για το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για το γκαράζ στη Φιλελλήνων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. είτε τις χαρακτήριζε εκτός θέματος, είτε έλεγε ότι θα απαντηθούν γραπτώς.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαπέτρος επεσήμανε ότι “καλούμαστε να λάβουμε απόφαση για ένα θέμα που θα πληροφορηθούμε τις επί μέρους λεπτομέρειες στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεστε κ. Πρόεδρε. Επειδή το πάρκινγκ ορθά το καταλάβατε, θα έλθει σε ειδική συνεδρίαση, τη σύγκληση της οποίας θα ζητήσει η ομάδα μειοψηφίας, θα συζητηθεί διεξοδικά. Το ζήτημα αυτό δεν θα το περάσετε ούτε δια περιφοράς, ούτε ως κατεπείγον. Θα υποστείτε τη βάσανο του ελέγχου. Επειδή υπάρχουν κίνδυνοι από τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από την πλευρά σας, ενώ ελέγχεται και η ενεργητική πυροπροστασία κλπ επειδή όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν θέματα για τη χρήση του και πολλά άλλα, εμείς θα απέχουμε και από αυτή τη διαδικασία για να μην νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία με την οποία διαφωνούμε”.

Ο κ. Ριζόπουλος επισήμανε ότι “το ποσό της αναμόρφωσης αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέδιο από τη δημοτική αρχή για τη διαχείριση του πάρκινγκ, άρα υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Εμείς θα θέλαμε ενημέρωση για αυτό πριν περάσουμε στη διαδικασία ανάθεσης. Έρχεται να δοθεί σε μια εταιρεία όπως παλιά και τίθενται ερωτήματα για την ασφάλειά του και άλλα θέματα. Η πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή είναι η ιδιωτικοποίηση της λαϊκής περιουσίας. Πληρώσαμε εκατομμύρια για αυτό το έργο και αντί να το διαχειριστεί ο δήμος με όλα τα απαραίτητα μέτρα και να παρέχεται δωρεάν σε κατοίκους και επισκέπτες, θα δοθεί και πάλι σε ιδιώτες. Γι αυτό και θα καταψηφίσουμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού”.

www.ertnews.gr



Source link