Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: “Κόσμημα” για την πόλη το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο – Βανδαλισμοί στο ανοιχτό

IMG_1775

Παραδίδεται επίσημα στους Βολιώτες το κλειστό Δημοτικό Θέατρο έπειτα από αρκετά χρόνια που απαιτήθηκαν για την ανακατασκευή και στήριξή του, καθώς την Παρασκευή εγκαινιάζεται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σήμερα σε χρήση δίνεται και το ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου που ήταν κλειστό για δύο χρόνια με τη μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Ένα θέατρο που ήδη βανδαλίστηκε από αγνώστους που τις προηγούμενες ημέρες έσπασαν 100 καθίσματα, έκλεψαν 150 μ. Καλώδια και έγραψαν στα πάνελ του θεάτρου με τη δημοτική αρχή να προσλαμβάνει ιδιωτική εταιρεία security.

Το γεγονός κατήγγειλε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος που ξενάγησε τους δημοσιογράφους στο ανακατασκευασμένο θέατρο.

Σημειώνεται ότι το εσωτερικό του κτιρίου έχει ολοκληρωθεί και έχουν μπει και οι τελευταίες διακοσμητικές πινελιές ενώ απομένει η προμήθεια του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που θα γίνει τους επόμενους μήνες.

«Το θέατρο ολοκληρώθηκε και είμαι ικανοποιημένος κατά 95%» επισήμανε ο κ. Μπέος και ευχαρίστησε συνεργάτες, υπηρεσιακούς παράγονες και ιδιώτες συνεργάτες. «Όπως βλέπετε είναι προσεγμένο στη λεπτομέρεια, αν και πάντα υπάρχει καλύτερο», τόνισε. Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου επανέλαβε ότι θα γίνουν έξι εκδηλώσεις στο χώρο με πρώτη την τιμητική εκδήλωση για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Τα εισιτήρια όποιος ενδιαφέρεται μπορείνα τα κλείνει μέσω της πλατφόρμας Viva. Αναμένονται 6500 θεατές και για τις έξι παραστάσεις. Αρχές Σεπτεμβρίου θα ανοίξει πλατφόρμα με τα έργα που θα ανέβουν. «Να δούμε και τη δουλειά του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και αν θα μείνει ικανοποιημένος ο κόσμος», παρατήρησε.

Σε ότι αφορά τα εγκαίνια της ερχόμενη Παρασκευής, ο κ. Μπέος κάλεσε τους πολίτες να δείξουν κατανόηση διότι οι επισκέπτες θα είναι παρά πολλοί για να παρακολουθήσουν την έλευση του πατριάρχη που θα εγκαινιάσει το δημοτικό θέατρο.

Σημειώνεται ότι στον εξωτερικό χώρο επιχειρούν ακόμη συνεργεία του δήμου για την διαμόρφωσή του-ο εργολάβος έχει εγκαταλείψει το έργο-, για τη φύτευση και την καθαριότητα και όλα θα είναι έτοιμα για την Παρασκευή. «Δυστυχώς πέσαμε σε τυχοδιώκτη εργολάβο. Παρεμβαίνουν συνεργεία της δημοτικής αρχής και της υπηρεσίας καθαριότητας.

Είναι ο ίδιος εργολάβος και στην πλατεία Πανεπιστημίου και στην πλατεία Γερμανικών και μας έχει «κρεμάσει». Δυστυχώς οι νόμοι είναι υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Τους δίνουν δυνατότητες να ζητάνε παρατάσεις και να καλύπτονται γενικά. Ερευνούμε νομικά το θέμα για να τον κηρύξουμε έκπτωτο γιατί μιλάμε για έργα που γίνονται με χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση και κινδυνεύουμε να χάσουμε τη χρηματοδότηση. Χρειάζεται ένας λεπτός χειρισμός. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική» τόνισε.

Οι βανδαλισμοί στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο

Ο κ. Μπέος ζήτησε από τους πολίτες να καταδικάσουν αυτούς που καταστρέφουν και λεηλατούν τη δημοτική περιουσία. Αφορμή το γεγονός ότι προχθές στο ανοιχτό θέατρο «έκλεψαν καλώδια, έσπασαν καρέκλες, έβαψαν πάνελ και αναγκαστήκαμε να φέρουμε εταιρεία security για να τα φυλάει. Ο Βόλος άλλαξε εικόνα και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Κατέστρεψαν 100 καρεκλάκια κατέστρεψαν 150 μέτρα καλώδια. Ντροπή, περιουσία δικιά σας είναι. Αποδοκιμάστε αυτές τις ενέργειες. Τι να πω και στο ανοιχτό της Ν. Ιωνίας έκαναν ζημιές».

Η είσοδος στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται από το χώρο στάθμευσης από την οδό Ξενοφώντος, διότι ακόμη διαμορφώνεται ο περιβάλλον χώρος πέριξ της κεντρικής εισόδου και ενόψει των εγκαινίων αλλά και γενικότερα.

www.ertnews.gr



Source link