Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος – Ε. Τσακαλώτος: Η Νέα Αριστερά στηρίζει την συνεταιριστική επιχειρηματικότητα

IMG_4248

Τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό του Δήμου Πτελεού «ΦΤΕΛΙΑ», επισκέφθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ο Ε. Τσακαλώτος συνοδευόμενος από τα μέλη της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας Α. Καλαμαρά και Α. Χρυσάφη, οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο κ. Τσακαλώτος ενημερώθηκε για την ιστορία και τη διαδρομή του συνεταιρισμού από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατακόρυφης αύξησης των τιμών. Όπως τονίστηκε στη συζήτηση με τα μέλη του συνεταιρισμού, «η στήριξη της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας θα πρέπει να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την ελληνική πολιτεία. Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που βασίζονται στην αλληλεγγύη, προσφέρουν επαγγελματική διέξοδο σε δυσπρόσιτες περιοχές της υπαίθρου και υιοθετούν ένα αποδεδειγμένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, θα πρέπει να λαμβάνουν και την ανάλογη στήριξη από το κεντρικό κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Ε. Τσακαλώτος μαζί με τον Δ. Χριστόπουλο και τα μέλη της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας, Β. Αποστολάκη, Γ. Ζώγα και Α. Καλαμαρά επισκέφθηκαν το Δίκτυο υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και θεραπείας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με την Νέα Αριστερά, το σχέδιο «επί της ουσίας οδηγεί στη διάλυση όλων των δωρεάν προγραμμάτων Απεξάρτησης». Υπογραμμίστηκε η ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης της ταυτότητας, της ιστορίας και των θεραπευτικών μεθόδων όλων των οργανισμών και όλων των δημόσιων προγραμμάτων που ασχολούνται με την Απεξάρτηση.

Τέλος, στο πλαίσιο της πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης της Νέας Αριστεράς, διεξήχθη η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο ξενοδοχείο Κυψέλη. Η αισιοδοξία παρά τα ρίσκα που εμπεριέχει η νέα πολιτική προσπάθεια και η γενναία αυτοκριτική για λάθη και αστοχίες του παρελθόντος, χαρακτήρισαν τη συζήτηση. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα ήταν πως «η Νέα Αριστερά θα πρέπει να πορευτεί με όρους αξιοπιστίας και με αυτοπεποίθηση για τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου». Ως «εύθραυστη ηγεμονία» χαρακτήρισε την κυριαρχία της ΝΔ ο Δ. Χριστόπουλος, ενώ ο Ε. Τσακαλώτος, σημείωσε πως, «το μέλλον θα διαμορφωθεί από κινήματα και οργανώσεις που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».

www.ertnews.gr



Source link