Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Άγνωστο πότε θα έλθει επαρκές νερό στην πόλη

IMG_2458

“Θα περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να τρέξει νερό στις βρύσες των κατοίκων του δήμου Βόλου, καθώς οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, κυρίως στους αγωγούς που κατεβάζουν το νερό από το Πήλιο και περνούσαν μέσα από το χείμαρρο Κραυσίδωνα, αλλά και στις δεξαμενές, έχουν καταστραφεί. Το νερό θα επανέρχεται σταδιακά, θα είναι ελάχιστο και οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή, κάνω έκκληση”, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρης.

“Οι δρόμοι έχουν κοπεί, έχουμε κατολισθήσεις, μεγάλες ζημιές στους αγωγούς.

Τα τρία συνεργία της ΔΕΥΑΜΒ που είχαμε σημερα το πρωί στον Ξηριά, κόντεψαν να πνιγούν όταν έσπασε. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη δύναμη της φύσης”, τόνισε. Ανέφερε οτι ο δήμος θα εκδώσει ανακοίνωση για το πότε θα μοιράσει και πάλι νερά εμφιαλωμένα στους πολίτες. “Μάλλον σήμερα το βράδυ” επισήμανε.

Πλημμύρισαν δρόμοι στη Νέα Ιωνία, το Νέο Δέλτα και τους Αγίους Αναργύρους, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου Ξηριά, στην περιοχή «Άσπρες Πεταλούδες», αλλά και του Κραυσίδωνα στο ύψος της γέφυρας της Αναπαύσεως που εμποδίζει τη ροή ένα δένδρο.

Ο Ξηριάς όπως και ο Κρασίδωνας έχουν γεμίσει με κλαδιά και άλλες φερτές ύλες, με αποτέλεσμα να μην βρει διέξοδο το νερό της βροχής, που έπεσε τη νύχτα και σήμερα το πρωί. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με νερό και λάσπη.

www.ertnews.gr



Source link