Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βρούτσης: «Θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις αυτοί που αγαπούν το άθλημα» (video)


 

Ο Υπουργός Αθλητισμού έδωσε το “παρών” στην πρώτη μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με την υπέρ-ειδική διαδρομή στην Πλατεία Νερού.

Ο Ιωάννης Βρούτσης βρέθηκε στην εκκίνηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις, παραχωρώντας δηλώσεις για την κατάσταση της χώρας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται το 70ο “Ράλλυ των Θεών”. Δεν στάθηκε μόνο εκεί, αφού σημείωσε πως αυτό το τετραήμερο του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα αποτελέσει παράθυρο προβολής για την χώρα μας και οι φίλοι του αθλήματος θα φύγουν με… τις καλύτερες εντυπώσεις!

«Το “Ράλλυ των Θεών” έχει γίνει εδώ και 70 χρόνια θεσμός και διεξάγεται σήμερα κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες για τον ελληνικό λαό. Δοκιμαζόμαστε από την κλιματική αλλαγή. Το κεντρικό μέρος της πατρίδας μας δοκιμάζεται με μεγάλες καταστροφές σε χωριά και πόλεις και το σημαντικότερο είναι πως έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση είναι εκεί, ο πρωθυπουργός είναι εκεί. Η πυροσβεστική, η αστυνομία, το λιμενικό καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να απαλύνουν τον πόνο και να σώσουν τους ανθρώπους, οι οποίοι ακόμα και τώρα βρίσκονται σε κίνδυνο. Εύχομαι αυτή η σημερινή εκδήλωση του Ράλλυ Ακρόπολις να είναι για τον ελληνικό λαό μία χαραμάδα χαράς και αισιοδοξίας για το μέλλον. 

Νομίζω πως η συγκυρία δίνει διπλό μήνυμα. Αυτό που διεξάγεται τώρα στην Ελλάδα, το Ράλλυ Ακρόπολις, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το πρώτο είναι πως ακόμα και με αυτές τις δύσκολες στιγμές, μπορείς να στέκεσαι όρθιος και να κάνεις πετυχημένους αγώνες όπως είναι το Ράλλυ Ακρόπολις. Και το δεύτερο ότι το Ράλλυ Ακρόπολις, που θα το δουν πάνω από 150 χώρες, δεκάδες εκατομμύρια κόσμος σε όλο τον πλανήτη, θα χαρούν την φύση της χώρας μας, την πανέμορφη Ελλάδα. Ανοίγει ένα παράθυρο της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, είναι η εξωστρέφεια στην πραγματική της διάσταση και νομίζω πως αυτό θα ικανοποιήσει όλους αυτούς που αγαπούν το άθλημα. Θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και όλοι όσοι ήρθαν να το δουν από κοντά και όσοι το δουν τηλεοπτικά».//ΓΚ



 



Source link