Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βρετανία: Influencer πληρώθηκε για να διαφημίσει τη σωστή οδήγηση ενώ έκανε παραβάσεις

Viral έχει γίνει ένας influencer στη Βρετανία εξαιτίας μιας διαφήμισης που συμμετείχε και δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις καθώς πήρε 15 χιλιάδες λίρες για να γυρίσει την διαφήμιση οδικής ασφάλειας στην οποία ο ίδιος φαίνεται πως παραβίασε τον ΚΟΚ. Στο βίντεο της διαφήμισης πολλοί υπέθεσαν ότι χρησιμοποιούσε selfie stick για να το γυρίσει ενώ οδηγούσε.

Αυτό ήταν και η αφορμή για να αρνητικά σχόλια μιας και σίγουρα η οδήγηση με selfie stick και τραβώντας βίντεο δεν είναι ασφαλής. Μετά τον σάλο, το συγκεκριμένο απόσπασμα κόπηκε από το βίντεο της διαφήμισης. Επιπλέον, αντιδράσεις προκλήθηκαν και με το γεγονός ότι στο ίδιο βίντεο, η κόρη του έχει βάλει τα πόδια της πίσω από τον μοχλό ταχυτήτων του αυτοκινήτου.

Δεν χρησιμοποιούσε selfie stick αλλά μια κάμερα 360 που αφαιρεί τη βάση της και φαίνεται σαν να αιωρείται.

Σύμφωνα με τη DailyMail, το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από πολίτες που σχολίασαν πως: «Όποιος είχε λίγη γνώση οδικής ασφάλειας θα ανατρίχιαζε με το τι θα συνέβαινε στα πόδια της κόρης του αν εμπλέκονταν σε ατύχημα. Είναι απίστευτο ότι η κυβέρνηση πληρώνει αυτά τα ποσά σε αυτούς τους ανθρώπους. Η κουλτούρα που θέλει κυβερνητικά τμήματα να πληρώνουν 15.000 από τα χρήματα φορολογουμένων σε αμφιλεγόμενους influencers είναι λανθασμένη».

Η «λάθος κίνηση» στο βίντεο

Στη διαφήμιση ο διάσημος influencer λέει: «Οδηγήστε προσεκτικά και δώστε στους άλλους πολύ χώρο. Όλοι θέλουμε να φτάσουμε εκεί που πάμε. Κανένα άτομο δεν πρέπει να οδηγεί εάν βρίσκεται σε θέση που δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο του οχήματος ή να έχει πλήρη θέα του δρόμου και της κυκλοφορίας μπροστά». Αυτό το έκανε τοποθετώντας κάμερα 360 στο αόρατο selfie stick το οποίο τραβάει χωρίς να φαίνεται το κοντάρι του. Ο ίδιος απάντησε στις κατηγορίες λέγοντας πως αυτό δεν ισχύει: «Σε κανένα σημείο δεν κρατούσα την κάμερα ενώ οδηγούσα και η κάμερα ήταν πάντα σταθεροποιημένη σε ασφαλή θέση όταν καταγράφονταν λήψεις του αυτοκινήτου».

Εκπρόσωπος του αυτοκινητόδρομου είπε πως ο άνδρας τους επιβεβαίωσε πως δεν χρησιμοποιούσε selfie stick αλλά μια κάμερα 360 που αφαιρεί τη βάση της και φαίνεται σαν να αιωρείται.

Δείτε τη διαφήμιση





Source link