Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βρετανία: Ποινή φυλάκισης σε ζευγάρι Γάλλων που είχε κρύψει μετανάστες σε έπιπλα για να τους μεταφέρει

Ζευγάρι Γάλλων διακινητών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών από βρετανικό δικαστήριο επειδή βοήθησε να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο Βιετναμέζοι μετανάστες.

Ο Ζουνιόρ Τουσέν και η Αντρέν Πολ δήλωσαν ένοχοι ενώπιον δικαστηρίου στη νότια Αγγλία. Είχαν κρύψει μια Βιετναμέζα και τρία παιδιά μέσα σε έπιπλα, όπως καναπέδες και ντουλάπες, τα οποία μετέφεραν με το φορτηγάκι τους από τη Γαλλία με προορισμό το Νιού Χέιβεν Πορτ.

Αρχικά δήλωσαν πως αγνοούσαν την παρουσία των μεταναστών

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν βίντεο που απέδειξαν την ενοχή του ζευγαριού

Οι Άγγλοι συνοριοφύλακες τους υποψιάστηκαν και έψαξαν το φορτηγάκι. Παρατήρησαν ότι οι καναπέδες κουνιούνταν και βρήκαν τους μετανάστες κρυμμένους κάτω από τα στρώματα και μέσα σε άλλα έπιπλα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αρχικά, το ζευγάρι υποστήριξε ότι αγνοούσε την παρουσία των μεταναστών στο όχημα, όμως από τα δακτυλικά αποτυπώματα που άφησαν διαπιστώθηκε η εμπλοκή του Τουσέν.

H Πολ, η οποία αρχικά είχε αρνηθεί την ανάμειξή της, αποκαλύφθηκε ότι έκανε μια σειρά από ύποπτες επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα μέσα στο έτος, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο είπε ότι ομολόγησε την ενοχή της όταν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο βίντεο – αποδεικτικά στοιχεία της παραπάνω δραστηριότητάς της.

«Οι εγκληματίες καταβάλλουν όλο και πιο ακραίες προσπάθειες για να περάσουν λαθραία ανθρώπους από τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω των προσπαθειών μας να τους καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο Κρις Φόστερ, από το τμήμα Εγκληματικών και Οικονομικών Ερευνών του υπουργείου.

«Αυτή η ποινή σήμερα αντανακλά τη σοβαρότητα των εγκλημάτων τους» επισήμανε ο ίδιος.



Source link