Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βρετανία: Δραπέτευσε υπόδικος για τρομοκρατία

Ο ύποπτος για τρομοκρατία, Daniel Abed Khalife, 21 ετών, ήταν προφυλακισμένος αφού κατηγορήθηκε για τοποθέτηση ψεύτικων βομβών σε στρατιωτική βάση στη Βρετανία.

Ο άνδρας κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή Γουάντσγουορθ την Τετάρτη, χρησιμοποιώντας ιμάντες ώστε να κρατιέται κάτω από φορτηγό διανομής τροφίμων, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να ενημερώνουν την Αστυνομία.

Αμέσως, εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό ώστε να εντοπιστεί. Τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, όπως το Χίθροου και το Ντόβερ, έχουν αυστηροποιήσει τα μέτρα ασφαλείας και παρατηρούνται καθυστερήσεις μετά την έκδοση συναγερμού σε όλα τα σύνορα.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διοίκησης απηύθυνε επείγουσα έκκληση για πληροφορίες και προειδοποίησε τον κόσμο να μην πλησιάσει τον ύποπτο εάν τον δει.

Ο Khalife, ο οποίος κρατείται για κατηγορίες σχετικά με τρομοκρατία και αδικήματα του νόμου περί επίσημων μυστικών με τη συλλογή πληροφοριών «χρήσιμων για τον εχθρό, εθεάθη για τελευταία φορά να φοράει λευκό μπλουζάκι, κόκκινο και λευκό καρό παντελόνι και καφέ μπότες.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του Khalife, περιγράφοντάς τον ως λεπτό, με κοντά καστανά μαλλιά και με ύψος περίπου 1,80μ.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι ο Khalife έχει σχέσεις με την περιοχή του Κίνγκστοουν και πιστεύει ότι πιθανότατα παραμένει στην περιοχή του Λονδίνου αυτή τη στιγμή, αν και μπορεί να έχει ταξιδέψει πιο μακριά.

Οι κατηγορίες

Ο Khalife κατηγορείται πως τοποθέτησε «τρεις ψεύτικες συσκευές σε ένα γραφείο με σκοπό να προκαλέσει σε κάποιον την πεποίθηση ότι ήταν πιθανό να εκραγεί».

Κατηγορείται επίσης ότι απέσπασε ή προσπάθησε να αποσπάσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες σε έναν τρομοκράτη στις 2 Αυγούστου 2021 και ότι παραβίασε τον νόμο περί επίσημων μυστικών, συγκεντρώνοντας πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για έναν εχθρό μεταξύ της 1ης Μαΐου 2019 και της 6ης Ιανουαρίου 2022.

Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 13 Νοεμβρίου στο Woolwich Crown Court.

Ο Khalife θεωρείται ότι εντάχθηκε στον βρετανικό στρατό το 2018 και εργάστηκε ως μηχανικός δικτύων υπολογιστών, όπου ήταν εγκατεστημένος στη στρατιωτική βάση του υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι απολύθηκε από τον στρατό τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ως αποτέλεσμα των κατηγοριών που αντιμετώπιζε.

Καθώς το κυνήγι συνεχίζεται, αυξάνονται οι φόβοι ότι μπορεί να έχει διαφύγει πιο μακριά – και οι αστυνομικοί ελέγχουν όλες τις ταυτότητες σε διάφορα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.





Source link