Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βρήκε τον τρόπο για το τρίποντο η Λειψία στη Βέρνη


 

Με το “δεξί” ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 7ο όμιλο του UEFA Champions League η γερμανική ομάδα, καθώς επικράτησε με 3-1 της Γιουνγκς Μπόις στην Ελβετία και πήρε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Από νωρίς άνοιξε το σκορ η Λειψία στη Βέρνη, όμως είδε τον Ελία να ισοφαρίζει 12 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Τελικά η ομάδα του Μάρκο Ρόζε βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο, αρχικά με τον Σλάγκερ και στο τέλος με τον Σέσκο ο οποίος “σφράγισε” το τρίποντο στις καθυστερήσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με το πόδι στο “γκάζι” ξεκίνησε η Λειψία στη Βέρνη, κάνοντας δύο τελικές προσπάθειες μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά. Η τρίτη όμως, ήταν και “φαρμακερή” για τους γηπεδούχους οι οποίοι είδαν την κεφαλιά του Σιμακάν στο 3ο λεπτό να καταλήγει στα δίχτυα, αφού πρώτα η μπάλα είχε βρει σε αμυντικό. Η ομάδα από την ανατολική Γερμανία συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και να “σφυροκοπάει” την Γιουνγκ Μπόις με ευκαιρίες, όμως δεν έβρισκε στόχο.

Όσο πέρναγε η ώρα, οι Ελβετοί έβρισκαν τα πατήματά τους και κατάφεραν να εξισορροπήσουν την κατάσταση. Το αποτέλεσμα αυτού, ήταν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ελία στο 33′. Η ομάδα του Ράφαελ Βίκι κυκλοφόρησε όμορφα τη μπάλα και ο Κογκολέζος επιθετικός έκανε ένα άπιαστο σουτ με το κουντεπιέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αφήνοντας αβοήθητο τον Μπλάσβιχ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το 1-1 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας αξιοποιήσει τη μία και μοναδική τους τελική στο στόχο η κάθε μία.

Η Λειψία προσπάθησε να κάνει γρήγορα το 2-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και παραλίγο να το καταφέρει, όταν ο Τσάβι Σίμονς μπήκε στην μικρή περιοχή, ανατράπηκε από τον Ρακιόπι και ο διαιτητής  Γιόργκι σφύριξε πέναλτι. Η απόφαση δεν έμεινε όμως, χάρη στον VAR. Ο Αλβανός διαιτητής πήγε είδε τη φάση στο βίντεο ριπλέι και πήρε το πέναλτι πίσω, προκαλώντας εκνευρισμό στη γερμανική ομάδα.

Μετά την αμφισβητούμενη φάση και απόφαση του ρέφερι της αναμέτρησης, η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα. Οι Γερμανοί προσπάθησαν με τις στημένες μπάλες να βρουν το τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα, αλλά ο Ρακιόπι απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά – “ψαράκι” του Οπέντα στο 62′, ενώ το γκολ του Σέσκο από την ίδια θέση ακυρώθηκε ως οφσάιντ πέντε λεπτά αργότερα. Συνολικά, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε ήταν πολύ πιο ουσιαστική στο δεύτερο μέρος.

Τελικά, οι Γερμανοί βρήκαν το γκολ που δικαιωματικά αξίζανε, με το εντυπωσιακό σουτ του Σλάγκερ, έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 73′. Η μπάλα αναπήδησε, κάνοντας έτσι αδύνατη την όποια επέμβαση του Ελβετού γκολκίπερ.

Η Λειψία κατάφερε στα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης, όχι μόνο να διαχειριστεί τον ρυθμό του ματς και να αμυνθεί επαρκώς, αλλά να βρει και το τρίτο γκολ που θα “σφράγιζε” τη νίκη. Αυτό ήρθε στο 90+2 από τον Σέσκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κάθετη μπαλιά του Χένριχς στην αντεπίθεση, πλάσαρε όμορφα και τελείωσε την υπόθεση νίκη μια και καλή.

ΓΚΟΛ: 3′ Σιμακάν, 33′ Ελίαμ 73′ Σλάγκερ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45′ Μπενίτο, 56′ Καμπλ, 61′ Λάουπερ 68′ Σίμονς, 77′ Μπλουμ, 90′ Σιμακάν
ΚΟΚΚΙΝΗ: 

Γιουνγκ Μπόις (Ράφαελ Βίκι): Ρακιόπι, Τζάνκο (69′ Μπλουμ), Αμέντα, Καμαρά, Μπενίτο, Νιας (85′ Ενσαμέ), Λάουπερ (77′ Μάλες), Γκαρσία (77′ Πέρσον), Ουγκρίνιτς, Ελία, Ίτεν (70′ Γκανβουλά).
Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χένριχς, Σιμακάν, Λουκεμπά, Ράουμ, Σίμονς (88′ Βέρνερ), Κάμπλ, Σλάγκερ, Φόρσμπεργκ (80′ Μπαουμγκάρτνερ), Πόουλσεν (64′ Σέσκο), Οπέντα (88′ Λενς.

Δείτε τη βαθμολογία των ομίλων του Champions League, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//ΓΑ





Source link