Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βιωματικά εργαστήρια από το Job Center του Δήμου Βόλου για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ-ΑΦΙΣΑ-1ου-ΕΡΓΑΣΤHΡΙΟΥ-ΚΗΠΟΣ-JC

Η διεπιστημονική ομάδα του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (‘Job Center”) Δήμου Βόλου θα διεξάγει μία σειρά θεματικών και βιωματικών εργαστηρίων τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2024 για στοχευμένο κοινό. 

Στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας αγαστής συνεργασίας με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής και προστασίας, το Job Center του Δήμου Βόλου προχωρά σε συνέργεια με την ΑΜΚΕ Δίοδο και ειδικότερα με το Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.», σε εκπαιδευτικά εργαστήρια δεξιοτήτων προς μέλη της ομάδος σταδιοδρομίας του «Κ.Η.Π.Ο.Υ» που δύνανται και επιθυμούν να εργαστούν. Στόχος είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους μέσω της εκπαίδευσης αυτών σε ήπιες και βασικές δεξιότητες (core soft skills) συνδεόμενες με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί με βιωματικό τρόπο δημιουργώντας ένα χώρο σύζευξης μεταξύ θεωρίας και πρακτικής των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών που θα επιτρέψει την ανακάλυψη, τη δημιουργία και τη βιωμένη εμπειρία.

Οι εργαστηριακές θεματικές, όπως διαμορφώθηκαν από τις ανάγκες των  ίδιων των μελών, θα υλοποιούν μέσω τριών βιωματικών Workshops και αφορούν τα εξής πεδία:

  1. 8/02/2024: Επικοινωνιακές και εργασιακές δεξιότητες στο χώρο εργασίας (Εισηγητές: Γεώργιος Χριστοδούλου- Ψυχολόγος JC, Ευθαλία Γεωργίου-Κοινωνική Λειτουργός JC)
  2. 22/02.2024: Διαχείριση χρόνου εργασίας / σε συνέργεια με το Δίκτυο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, (Εισηγητές: Γεώργιος Χριστοδούλου- Ψυχολόγος JC, Αχιλλέας Βαϊόπουλος, Ψυχολόγος/ Σύμβουλος Απασχόλησης Δικτύου ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας)
  3. (Μάρτιος 2024) Ομαδοσυνεργατικότητα, συμπεριφορά και αλληλεγγύη στο χώρο εργασίας (Εισηγήτριες: Μαρκέλλα Βαλσάμη και Βάσια Αλεξίου: Κοινωνικές Λειτουργοί Job Center).

Τα εν λόγω εργαστήρια θα διεξαχθούν στο χώρο του Κέντρου Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ. της ΑΜΚΕ Δίοδος (Μεταμορφώσεως 23Α, Βόλος).

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ 6005092 (MIS), εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 20212027. Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες του Job Center, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες του Δικτύου Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας), ανατρέξτε:

Ινστιτούτο Εργασίας – Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γ.Σ.Ε.Ε. (inegsee.gr)

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.», ανατρέξτε: Diodos > Υπηρεσίες > Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ»

www.ertnews.gr



Source link