Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βίντεο από την αναχαίτηση πυραύλων πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα δημοσίευσαν οι IDF

Στη δημοσιότητα βίντεο από την αναχαίτιση πυραύλων πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα δίνουν στη δημοσιότητα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Τα βίντεο φέρεται να αποτυπώνουν τον τρόπο που αναχαιτίστηκε ένας πύραυλος κρουζ από αεροσκάφος τύπου F-35, όπως και ένας ακόμη πύραυλος που αναχαιτίστηκε από το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας «Hatz».

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με τις IDF ο πύραυλος κρουζ εκτοξεύτηκε από τα νοτιοανατολικά προς τον εναέριο χώρο του του Ισραήλ. Τα συστήματα ακολούθησαν την τροχιά του πυραύλου και εκτόξευσαν μαχητικά αεροσκάφη από τον σχηματισμό «Adir», που τον αναχαίτισε με επιτυχία.

Αργότερα την ίδια μέρα, σύμφωνα πάντα με τις IDF, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα χρησιμοποιώντας το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας «Hats».

«Το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας σε άμυνα και επίθεση είναι συνεχώς απασχολημένο με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση της άμυνας και είναι προετοιμασμένο για οποιαδήποτε απειλή σε οποιαδήποτε περιοχή», σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση των IDF στο X (πρώην Twitter).

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσαν οι IDF:

Σύμφωνα με τους Times of Israel, οι αντάρτες Χούτι από την Υεμένη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ.





Source link