Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Α.Μπέος: “Δόλιος και ύποπτος ο ρόλος” της Προϊσταμένης Νεωτέρων Μνημείων

ÌÁÃÍÇÓÉÁ - Ï ÐÁËÉÏÓ ÓÉÄÇÑÏÄÑÏÌÉÊÏÓ ÓÔÁÈÌÏÓ ÓÔÇÍ ÁÃÑÉÁ (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)

Νέο κύκλο κατηγοριών εξαπολύει ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε βάρος της Προϊσταμένης Νεωτέρων Μνημείων, αυτή την φορά με αφορμή υπηρεσιακό έγγραφο για σήμα διακοπής εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αγριάς, εγκαλώντας της για “γκάφα” από δόλο και πρόθεση και παροτρύνοντας την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη “να την μαζέψει”.

Η Προϊσταμένη της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων υποστηρίζει ότι έδρασε αποκλειστικά και κατά απόλυτη εφαρμογή της υπηρεσιακής της αρμοδιότητας, τηρώντας την ισχύουσα κείμενη νομοθεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αφορά στην μη καταστροφή μνημείων.

Το πλήρες κείμενο του Δημάρχου Βόλου:

Προσπάθησε η Γεωργίου να κρυφτεί, αλλά η χαρά την πρόδωσε. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, με τρόπο αδιαμφισβήτητο ο δόλιος και ύποπτος ρόλος της περιβόητης Ρέας Γεωργίου, αυτού του Τοτέμ της ντόπιας ψευτοδιανόησης και των ξεπεσμένων ελίτ της διαπλοκής, που προκειμένου να ικανοποιήσει την περίεργη εμμονή και έχθρα της στο πρόσωπο του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου δεν διστάζει να υπονομεύει, απροκάλυπτα και χωρίς ντροπή, το μέλλον και την ανάπτυξη της πόλης .

Η περιβόητη Ρέα Γεωργίου, λοιπόν, που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο της προϊσταμένης της εφορίας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας. βυσσοδομώντας κατά της πόλης και του Δημάρχου τελικά αποκαλύφθηκε. Μόνη της. Πως;

Μη μπορώντας να συγκρατήσει το μένος της και νομίζοντας ότι βρήκε νέα ευκαιρία να αντιπαρατεθεί με το Δήμο, έστειλε προς την Εισαγγελία και την Αστυνομία έγγραφο (ΑΠ 389324 14/08/2023) με το οποίο ζητεί να διακοπούν εργασίες  που γίνονται χωρίς την άδεια της μπροστά από το διατηρητέο μνημείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς δείχνοντας σαν «δράστη» τον Δήμο Βόλου. Όμως πάνω στη… χαρά της δεν αντιλήφθηκε ότι η έκταση ανήκει στον ΟΣΕ που με δικό του εργολάβο πραγματοποίησε εργασίες κλαδέματα δέντρων και απομάκρυνσης κλαδιών!  Και πως κανένας υπάλληλος του Δήμου δεν θα έμπαινε για εργασίες σε ξένη ιδιοκτησία, αντιμετωπίζοντας ενδεχόμενα και ποινικές κατηγορίες.

Μετά από την μεγαλειώδη αυτή γκάφα, που ωστόσο δείχνει το μέγεθος της εχθρότητας της Γεωργίου προς την πόλη, καλούμε την αρμόδια υπουργό, κ. Λίνα Μενδώνη να την μαζέψει και να την επαναφέρει στην τάξη, υπενθυμίζοντας της το απλό και αυτονόητο: ότι είναι μια απλή υπάλληλος που οφείλει να αναγνωρίσει ότι ο ρόλος της είναι να υπηρετεί την κοινωνία και όχι να συγκρούεται με αυτή, στη βάση των προσωπικών της προτιμήσεων και επιλογών, που είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενες ως προς τα κίνητρα τους”.

Τι έγγραφο έστειλε η προϊσταμένη Νεωτέρων Μνημείων και γιατί

Αναζητώντας το επίμαχο έγγραφο και το περιεχόμενο του, η ΕΡΤ μίλησε με την Προϊσταμένη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων κ. Ρέα Γεωργίου, η οποία μεταξύ άλλων μας είπε:

Εκ του νόμου και της υπηρεσιακής μου αρμοδιότητας, από την στιγμή που γίνεται καταγγελία στην υπηρεσία για παρέμβαση σε περιβάλλοντα χώρο μνημείου ή στο ίδιο το μνημείο, οφείλω να προχωρήσω σε σήμα διακοπής των εργασιών, μέχρι τη στιγμή που θα διενεργηθεί η αυτοψία. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του περιβάλλοντα χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αγριάς. Την ημέρα της καταγγελίας βρισκόμουν για υπηρεσιακή εργασία εκτός Βόλου και άρα δεν μπορούσα να μεταβώ στο σημείο των εργασιών. Επαναλαμβάνω, εκ της υπηρεσιακής μου αρμοδιότητας και τηρώντας την κείμενη νομοθεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, απέστειλα έγγραφο διακοπής των εργασιών, για να σταματήσει η καταστροφή σε βάρος του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου, το οποίο απεύθυνα προς το Δήμαρχο Βόλου και κατά παντώς υπευθύνου. Από την στιγμή που γίνεται η αυτοψία, διευκρινίζονται αν και εφόσον υπάρχουν ευθύνες και σε ποιους και είτε γίνεται άρση των ευθυνών είτε προχωράει η διαδικασία απόδοσης τους . Σημειωτέον η καταγγελία που έγινε στην υπηρεσία ανέφερε ότι ο Δήμος Βόλου έκανε μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΣΕ και ότι ο περιβάλλοντος χώρος είναι στην ευθύνη διαχείρισης του δήμου. Με αυτό το στοιχεία της καταγγελίας, έκανα το σήμερα διακοπής. Αν ο δήμος Βόλου είναι αναρμόδιος, τότε αίρεται και δίωξη”.

www.ertnews.gr



Source link