Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αχ. Μπέος: Σε μία εβδομάδα έτοιμες οι μελέτες για Άλλη Μεριά και Κουκουράβα

1

Δύο είναι σημαντικές προτεραιότητες αποκατάστασης ζημιών στην πόλη του Βόλου, η γέφυρα στην Άλλη Μεριά και ο δρόμος που συνδέει την Κουκουράβα με τη Μακρινίτσα, οι μελέτες των οποίων θα είναι έτοιμες σε μία εβδομάδα, τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.

Επιπλέον υποστήριξε ότι «η κεντρική κυβέρνηση αργεί χαρακτηριστικά να προχωρήσει στις αποκαταστάσεις των ζημιών στην πόλη ενώ ηδη εδώ και 20 μέρες έχει στα χέρια τον σχετικό κατάλογο με κοστολογημένα έργα». Τέλος τόνισε ότι  σταδιακά το νερό της πόλης εμπλουτίζεται με πηγαίο και προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης ενώ επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας τριών νέων σχολικών κτιρίων για την καλύτερη παρεχόμενη εκπαίδευσης στα παιδιά της πόλης.

“Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα και δεν πρόκειται να γίνω σάκος του μποξ ή να καλύψω κανέναν. Η υποχρέωση η δικιά μου ήταν να καθαρίσω την πόλη, να απομακρύνω τα φερτά υλικά και να καταγράψω τις ζημιές. Αυτό έχει ολοκληρωθεί εδώ και 20 ημέρες… Tην άλλη Παρασκευή θα είναι έτοιμες οι μελέτες για την γέφυρα της Άλλης Μεριάς, η οποία είναι προσφορά του κ. Μυτιληναίου, τον οποίο ευχαριστώ για ακόμη μία φορά. Αυτή η διαδικασία θα τελειώσει σε λίγους μήνες. Η άλλη μεγάλη ανάγκη είναι η διαδρομή της Κουκουράβας που συνδέει τον Βόλο με τη Μακρινίτσα. Και αυτή η μελέτη θα είναι έτοιμη την άλλη Παρασκευή” τόνισε ο κ. Μπέος.

Έφερε ως παράδειγμα τη μονοδρόμηση της εθνικής οδού στο ύψος της γέφυρας του Αλμυρού ου ακόμη αποκαθίσταται μετά τις ζημιές που υπέστη πριν τρία χρόνια από τον Ιανό και επανέλαβε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει όλα τα έργα αποκατάστασης και να είναι η πόλη έτοιμη σε ένα χρόνο. Έχουμε τον τρόπο να το κάνουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι μίζες αλλά να γίνει η δουλειά

“Περιμένω μια απάντηση και μετά τοποθέτηση πρωθυπουργού για Θεσσαλία. Σε διαφορετική περίπτωση την ευθύνη έχει το κράτος και όχι ο δήμος” τόνισε.

Επιπλέον ανέφερε οτι το κεντρικό κράτος αργεί χαρακτηριστικά στον καθαρισμό του Παγασητικου που είναι γεμάτος με φερτά υλικά, όπως και το λιμάνι, μέχρι και αυτοκίνητα. Τέλος επισήμανε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει ποιος φορές θα αναλάβει τι για να ξεκινήσουν οι τελικές αποκαταστάσεις.

Το κόστος των παρεμβάσεων στην πόλη ανέρχεται σε 235 κ. Ευρώ, ενώ ο Α. Μπέος επανέλαβε την ανάγκη να περάσουν στην ευθύνη του δήμου οι χείμμαροι που διασχίζουν την πόλη με την μελέτη για την αντιπλημμυρκή θωράκιση της πόλης να ειναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εκτίμησε πάντως ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός τους.

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη πολίτες που δεν έχουν πάρει χρήματα από τις καταστροφές κατοικιών και άλλων ιδιοκτησιών τους, ανέφερε ότι αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει σύντομα αν και ανέφερε περιπτώσεις που κλιμάκια που έκαναν τις εκτιμήσεις “δεν συμπεριέλαβαν κατοικία που υπέστη ζημιές από την έντονη βροχή καθώς μπήκε νερό από τη σκεπή και όχι από τον πλημμυρισμένο δρόμο και δεν συμπεριελήφθηκε στις ιδιοκτησίες προς αποζημίωση”.

ΔΕΥΑΜΒ και δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης

Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι από τα αρμόδια υπουργεία εκταμιεύτηκαν 19 εκ. Ευρώ για δήμο και ΔΕΥΑΜΒ και ήδη πληρώθηκαν τα 11 σε εργολάβους και προμηθευτές για τις μέχρι τώρα πρόχειρες αποκαταστάσεις. Ενημέρωσε ότι το έργο αξιοποίησης των πηγών Φλάμπουρο έχει αναλάβει να υλοποιήσει εξ’ ολοκλήρου η ΕΥΔΑΠ της Αττικής ενώ η ΔΕΥΑΜΒ εξασφάλισε ποσό 10.500.000 ευρώ για να υλοποιήσει τις μόνιμες αποκαταστάσεις στο υδρευτικό δίκτυο και το δίκτυο αποχέτευσης και φυσικά τις συνδέσεις με τις πηγές όπως η Μάνα και η Καλιακούδα και νέα αντλιοστάσια. Τέλος τόνισε ότι το υπάρχον νερό ύδρευσης εμπλουτίζεται καθημερινά με πηγαίο νερό.

Σχολικά συγκροτήματα

Ο δήμαρχος Βόλου στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης τύπου επισήμανε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη για όλη την Ελλάδα και δη για την πόλη του Βόλου, “να μπει στο πρόγραμμα να γίνουν δύο με τρία σύγχρονα σχολικά κτίρια. Οι ανάγκες των παιδιών είναι μεγάλες. Είναι αδιανόητο να δεχθώ να κάνουν τα παιδιά μαθήματα σε κοντέινερς. Παιδεία χωρίς εγκαταστάσεις δεν μπορούμε να φανταστούμε. Η πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων του Βόλου είναι 60 και 70 ετών. Θα πρέπει να γίνουν καινούργια. Θα πρέπει το κράτος και το αρμόδιο υπουργείο να το βάλουν στον προϋπολογισμό τους”.

www.ertnews.gr



Source link