Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αχ. Μπέος: Σε δύο μέρες τα πρώτα αποτελέσματα για το νερό – Πολυδάπανη η αποκατάσταση των ζημιών – Ο δήμος θα κάνει προσωρινές αποκαταστάσειες

IMG_2538

Σε 48 ώρες θα γνωρίζει η ΔΕΥΑΜΒ την ποιότητα του νερού που διακινεί στο δίκτυο υδροδότησης της πόλης, το οποίο πόσιμο δεν θα είναι πριν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, επέμεινε ότι το νερό από τη στιγμή που χλωριώνεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προσωπική υγιεινή ενώ η υφυπουργός Υγείας, κ. Αγαπηδάκη, χθες από τη Λάρισα ενημέρωσε ότι απαιτούνται έλεγχοι και καλό θα ήταν το νερό να μην χρησιμοποιείται για προσωπική υγιεινή και πλύσιμο αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για φαγητό.

Η κ. Αγαπηδάκη δέχθηκε τα πυρά του δημάρχου που την χαρακτήρισε «λαϊκίστρια» ενώ συνεχώς αναρωτιόνταν «με ποια ιδιότητα μιλάει, ως πολιτικός ή ως επιστήμονας». “Η Αγαπηδάκη για αγάπες καλή είναι. Λέει ότι της κατέβει στο μυαλό και προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες. Εγώ πηγαίνω σε ξενοδοχείο ή φίλους και κάνω μπάνιο και είμαι μια χαρά . Ακούω αηδίες και τρελαίνομαι. Σήμερα πήραμε δείγματα νερού από επτά σημεία και σε 48 ώρες θα έχουμε πλήρη εικόνα”, είπε.

Σε ότι αφορά την ποσότητα του νερού, ανέφερε ότι από το δίκτυο λείπουν 12.000 κυβικά νερού μη πόσιμου πάντα γι αυτό και δεν έχουν όλες οι συνοικίες νερό κάτι που θα γίνει στις επόμενες ημέρες και αυτοί «που διαμένουν σε υψηλούς ορόφους θα πρέπει να κάνουν υπομονή». Ενημέρωσε ότι νερό από την πηγή της Μάνας θα έλθει αλλά όταν ολοκληρωθεί το έργο σε 20 μέρες με ένα μήνα και θα γίνει η αποκατάσταση με απευθείας ανάθεση σε διάφορους εργολάβους, καθώς δόθηκαν τα σχετικά κονδύλια από την κυβέρνηση. Την τελική όμως αποκατάσταση όλων των ζημιών στα δίκτυα ανέλαβε να κάνει η κυβέρνηση που θα διαχειριστεί και τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Οι όποιες αποκαταστάσεις γίνουν στο δίκτυο θα είναι καθώς οι προσωρινές.

Η διανομή νερού θα γίνεται μόνο σε πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη και οι υπόλοιποι πλέον όπου έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση μπορούν να το αγοράζουν από τα μάρκετ.

Αυτή της τιγμή δεν έχουν νερό οι Αλυκές, Άλλη Μεριά, το Διμήνι, το Φυτόκο και Μελισσάτικα και Αγία Παρασκευή και γίνεται αγώνας γιατί υπάρχουν και βλάβες. Μέχρι αύριο απόγευμα θα έχουν πάρουν και αυτές οι περιοχές νερό. Επιπλέον ο κ. Μπέος ανέφερε ότι μέχρι το Σάββατο η ΔΕΥΑΜΒ θα έχει ένα ειδικό μηχάνημα για τον καθαρισμό του νερού που θα πηγαίνει στα σπίτια αλλά όμως δεν θα είναι πόσιμο. «Σε δέκα ημέρες θα είμαστε σε καλό επίπεδο» επισήμανε.

Επίσης νερό δεν έχει η Βιομηχανική περιοχή, αλλά είπε ότι προέχουν τα νοικοκυριά.

Σε ότι αφορά τον καθαρισμό της πόλης είπε ότι έχει ξεκινήσει από περιοχές που πλημμύρισαν από Ξηριά και Κραυσίδων και προχωρούν προς τα μέσα ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δέκα περίπου ημέρες. Επίσης ο δήμος δανείστηκε μηχάνημα ιδιώτη για να καθαρίζει τις λάσπες από τα υπόγεια, αλλά μόνο όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τα σχολεία στο δήμο είπε οτι θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά υπάρχουν τρία ή τέσσερα σχολικά συγκροτήματα που δεν θα ανοίξουν όπως αυτό στο Φυτόκο, διότι οι ζημιές είναι τεράστιες. Θα πρέπει οι μαθητές να μοιραστούν σε άλλα σχολεία και είπε ότι αυτή είναι εργασία του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης και της κυβέρνησης να δώσει κονδύλια και με σύντομες διαδικασίες να γίνουν νέα σχολεία και αυτά που έχουν τις τεράστιες ζημιές να γκρεμιστούν.

www.ertnews.gr



Source link