Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αχ. Μπέος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το άνοιγμα του θυροφράγματος στην Κάρλα

IMG_2803

Μυνητήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ζητώντας να διερευνηθεί πως άνοιξε το θυρόφραγμα και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα ροή στον Παγασητικό από την πλημμυρισμένη Κάρλα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτά ανιχνεύθηκαν και λύματα από τον Βιολογικό της Λάρισας που δεν λειτουργούσε για μέρες.

Παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του, στοιχεία ελέγχων που έγιναν σε τρία σημεία στον Παγασητικό, όπου εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκοι. Επιπλέον μίλησε απαξιωτικά για όσους εκμεταλλεύονται το θέμα του νερού και τόνισε ότι από Δευτέρα ο δήμος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα. Τέλος τόνισε ότι τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε για το πόσο δυνατή θα είναι η επερχόμενη κακοκαιρία.

Σε ότι αφορά την ποιότητα των νερών του Παγασητικού, γεγονός καθοριστικό για την καταλληλότητα διατροφής με αλιεύματα αλλά και σημαντικό τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας, ανέφερε ότι καθημερινά πέφτουν 700.000 κυβικά μέτρα νερού από την πλημμυρισμένη Κάρλα, νερά «τοξικά», όπως τα χαρακτήρισε. Παρουσίασε δε στοιχεία ελέγχων σε τρία σημεία του κόλπου, στο Λιμάνι του Βόλου, στις Αλυκές και τον Άναυρο, όπου στο νερό παρατηρούνται υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων και εντερόκκοκων και όχι μόνο. Ξεκαθάρισε ότι «τώρα πλέον έχουν ενημερωθεί άπαντες για την κατάσταση και άμεσα πρέπει να ενεργήσουν γιατί έχουν μεγάλες ποινικές ευθύνες, είτε πρόκειται για κυβερνητικά στελέχη, ή της Περιφέρειας ή όποιον άλλον».

Μίλησε απαξιωτικά για «όσους έκαναν παιχνίδι με το νερό και τόνισε ότι το νερό, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ ήταν κατάλληλο πριν την κακοκαιρία, ακατάλληλο μετά από αυτή και κρίθηκε κατάλληλο πριν δύο ημέρες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ και όχι μόνο». Στο αίτημα δημοσιογράφων να παρουσιάσει αυτά τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ που το κρίνουν κατάλληλο, καθώς δεν έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της επιχείρησης, τους προέτρεψε να τα αναζητήσουν εκεί, απαξιώνοντας την κατάρτισή τους να κρίνουν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Επισήμανε ότι το νερό των Αλυκών παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση όπως και δημοτικών ενοτήτων στα οποία ακόμη δεν κατέστη δυνατόν να γίνει χλωρίωση και ήδη έχουν ανακοινωθεί οι περιοχές αυτές.

Τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια οι αποκαταστάσεις των ζημιών να μην είναι «πρόχειρες» καθώς κινδυνεύουν όλα να καταρρεύσουν σε μία επερχόμενη κακοκαιρία, για την οποία ακριβή πρόβλεψη, είπε, θα έχει την Δευτέρα που μας έρχεται.

Ανέφερε ότι από Δευτέρα θα ξεκινήσει ο στολισμός της πόλης για να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα με πολλά «φαντασμαγορικά σόου», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της πόλης.

https://www.youtube.com/live/igyj186vmE0?si=KDjp4uVPMnFCwBAB

www.ertnews.gr



Source link