Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αχτσιόγλου: Η ευθύνη για την καταστροφή είναι γιγαντιαία και βαραίνει την κυβέρνηση

«Πρόκειται για μία ολική καταστροφή στη Θεσσαλία. Στην Καρδίτσα, στο Μουζάκι και προφανώς στον Παλαμά και στα χωριά που επλήγησαν πιο σκληρά, είναι μία συνολική καταστροφή», υπογραμμίζει σε δήλωσή της από τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Στην περιοχή που βρισκόμαστε υπάρχουν αποκομμένα χωριά, μία γέφυρα έχει πέσει, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση πια ούτε στα στοιχειώδη, σε διατροφή, σε νερό, στα αναγκαία. Αυτό που προέχει είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές και να έχουμε εικόνα για τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι», σημειώνει, τονίζοντας ωστόσο πως «εδώ, όμως, υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες και δεν μπορούμε να μην μιλάμε γι’ αυτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τρία χρόνια πριν η ίδια περιοχή υπέστη τις φονικές πληγές από τον “Ιανό” και τότε υπήρξε δέσμευση από την κυβέρνηση της ΝΔ ότι τα πράγματα θα στηθούν σωστά, θα υπάρξει σχέδιο, θα υπάρξουν αντιπλημμυρικά έργα. Έπεσαν στην περιοχή πάνω από 700 εκατομμύρια», αναφέρει και συνεχίζει:

«Πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έρθει εδώ, να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει πού πήγαν τα χρήματα που δόθηκαν. Τα χρήματα του ελληνικού λαού. Πού πήγαν; Γιατί δεν έγιναν τα έργα; Γιατί δεν έγιναν με τον σωστό σχεδιασμό; Γιατί βιώνει αυτή τη στιγμή η περιοχή χειρότερη καταστροφή απ’ ό,τι τρία χρόνια πριν;».

«Δεύτερον, δεν γίνεται να μην έχουμε ακόμη εικόνα πόσοι είναι οι αγνοούμενοι. Είναι αδιανόητο αυτό σε ένα κράτος, τέσσερις μέρες μετά να μην ξέρουμε ακόμη πόσοι άνθρωποι αγνοούνται. Τρίτον, υπήρχαν ολόκληρα σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας από το 2018 αναρτημένα. Φωτογραφίζουν την περιοχή της Θεσσαλίας ως την “κόκκινη” περιοχή. Έλεγαν τα έργα που πρέπει να γίνουν και το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να γίνουν», επισημαίνει η Ε. Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γιατί αυτά πετάχτηκαν στα σκουπίδια; Έχουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου εδώ και έναν χρόνο τρεις φορές. Τρεις φορές προειδοποιήσεις, μέχρι και τον Μάρτιο του 2023, που λένε ότι θα συμβεί μεγάλη καταστροφή. Γιατί αγνοήθηκαν όλα αυτά από την κυβέρνηση; Πρέπει να απαντήσει άμεσα και να αναλάβει τις ευθύνες της», προσθέτει η Έφη Αχτσιόγλου.

«Υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο που δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία πια. Υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί πάνω από το 22% της αγροτικής παραγωγής της χώρας, με τον θεσσαλικό κάμπο να καταρρέει, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα έχουμε επισιτιστική κρίση σε όλη την Ελλάδα», υπογραμμίζει η Έφη Αχτσιόγλου και καταλήγει: «Μιλάμε για μία καταστροφή συνολική. Η ευθύνη είναι γιγαντιαία και βαραίνει αυτή την κυβέρνηση, βαραίνει αυτόν τον πρωθυπουργό. Η ευθύνη είναι γιγαντιαία και οι Έλληνες πολίτες έχουν βυθιστεί στην απόλυτη ανασφάλεια. Πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες, να κοιταχτούν οι πολίτες στα μάτια, να δοθούν εξηγήσεις και να προχωρήσουν τα σχέδια από εδώ και στο εξής με σοβαρότητα».



Source link