Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αχτσιόγλου: Ζήσαμε μία πολύ σκληρή πραγματικότητα και το κράτος απείχε

«Αυτό το καλοκαίρι, μετά την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, ζήσαμε μία πολύ σκληρή πραγματικότητα. Φονικές πυρκαγιές, απώλειες ανθρωπίνων ζωών, τεράστια οικολογική καταστροφή και ένα κράτος που απείχε, που δεν ήταν εκεί για να προστατεύσει, για να προλάβει», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ1.

«Η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία, ούτε είναι άλλοθι για να πει η κυβέρνηση “δεν φταίω εγώ”. H κλιματική κρίση απαιτεί πρόληψη, με εμβάθυνση στις δασικές υπηρεσίες και στη δασοπροστασία», ανέφερε, τονίζοντας ότι «δεν υπήρχαν δασικές υπηρεσίες καλά οργανωμένες και στελεχωμένες, δεν υπήρχε ούτε καν το πρόγραμμα των εργαζομένων στη δασοπροστασία που λειτουργούσε πριν το 2019». Το δεύτερο μέτωπο, πρόσθεσε, «είναι η Πολιτική Προστασία που προφανώς δεν ήταν ορθά οργανωμένη» και το τρίτο μέτωπο «αφορά την αντιμετώπιση, την κατάσβεση και το επιχειρησιακό σχέδιο που ήταν ελλιπές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε, παράλληλα, πως όταν μιλάμε για την κλιματική κρίση εκτός από την πρόληψη «είναι εξίσου σημαντικό να δούμε συνολικά το οικονομικό και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κυβερνητικό κόμμα και αυτό σημαίνει ότι απευθύνεται, επιδιώκει να πείσει, να εκφράσει και να επηρεάσει το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας». Όπως είπε, «επιδιώκει να έχει τη μέγιστη πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Αυτό το ζήτημα έχει προ πολλού ξεπεραστεί».

Τόνισε, ακόμα, πως «δεν θεωρώ ότι η πολιτική είναι κάπου από πάνω και οι πολίτες έχουν έτοιμες ταυτότητες και κάποιος διαλέγει ποιον θα πάρει. Τα πράγματα δεν είναι έτσι, διαμορφώνονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιδιώκει να εκφράσει και τους πολίτες οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως “κέντρο”, να εκφράσει και τους πολίτες που μπορεί να θεωρούν ότι η πολιτική δεν τους αφορά. Η πολιτική μας αφορά, αφορά την καθημερινότητα, αφορά τις ζωές μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στην αντιπολίτευση που πρέπει να ασκηθεί στη ΝΔ δήλωσε ότι χρειάζεται «ίσο βάρος ανάμεσα στη μαχητικότητα του αντιπολιτευτικού λόγου και στην πρόταση». Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να βλέπουν τι προτείνεις για το πρόβλημα, όχι να περιγράφεις το πρόβλημα που το ξέρουν και οι ίδιοι. ‘Αρα, τι προτείνουμε για την οικονομία, για την εργασία, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης;», είπε.



Source link