Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στην Άρτα: Μια μοναδική βραδιά όπερας

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά με τη διεθνούς φήμη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και το μουσικό σχήμα Duo Sopiano για τα 100 Χρόνια από τη Γέννηση της μεγάλης ντίβας της Όπερας Μαρία Κάλλας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στην Άρτα.

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτας «Σκουφάς», ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας (Maria Callas Greek Society) και ο Δήμος Αρταίων διοργανώνουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά με τη διεθνούς φήμη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και το μουσικό σχήμα Duo Sopiano για τα 100 Χρόνια από τη Γέννηση της μεγάλης ντίβας της Όπερας Μαρία Κάλλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του «2023 – Έτος Μαρία Κάλλας», η πόλη της Άρτας θα τιμήσει την κορυφαία Ελληνίδα Υψίφωνο συνδέοντας τη διεθνή διάσταση της σπουδαίας καριέρας της με το θρυλικό Γεφύρι της Άρτας ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελλάδας αλλά και μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η βραδιά Όπερας θα ξεκινήσει από το Γεφύρι της Άρτας με τη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο να ερμηνεύει άριες belcanto, που έχει τραγουδήσει η αείμνηστη Μαρία Κάλλας καθώς και πιανιστικά αποσπάσματα από την ρομαντική κυρίως περίοδο.

Χριστίνα Πουλίτση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, John Field, Frédéric Chopin, Giuseppe Verdi.

Η βραδιά θα συνεχιστεί στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» με τη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα. Επίσης το μουσικόσχήμα «Duo Sopiano» που αποτελείται από τη σοπράνο ΈλληΑναστασοπούλου και τον πιανίστα Neville Jason Fahy, ο οποίος έχει και κάνει και την καλλιτεχνική επιμέλεια, θα παρουσιάσει το αφιέρωμα «La Divina Greca, Κάλλας – η Ελληνική Καριέρα», που θα πλαισιώνεται από φωτογραφικό και κινηματογραφημένο υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Duo Sopiano

Απαγγελία: Χρύσα Ρώμα & Φρατζέσκος Γκίρκογλου.

Εν όψει και των εγκαινίων του Μουσείου Μαρία Κάλλας στην Αθήνα στα μέσα Σεπτέμβρη, η εκδήλωση αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για την Άρτα αλλά και για όλη την Ελλάδα εφόσον συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας.

Την παρουσίαση της βραδιάς Όπερας θα κάνει ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

Πληροφορίες
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 19:30 (Γεφύρι της Άρτας) 21:00 (Αίθουσα “Σκουφάς”)
Είσοδος δωρεάν

Πληροφορίες για τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κόλλας και τους σκοπούς του: https://mariacallas.network/

 



Source link