Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αυτό είναι το εξωπραγματικό Zeekr 001 FR: Με 1.265 άλογα και 0-100 σε 2.07 δευτ.

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ίσως η κυριαρχία του Tesla Model S Plaid των 1.020 ίππων να τελειώσει σιγά σιγά καθώς οι Κινέζοι φαίνεται πως έκαναν πάλι το θαύμα του. Ο λόγος για το νέο Zeekr 001 FR (να θυμίσουμε πως η Zeekr ανήκει στον όμιλο της Geely) το οποίο ναι μεν βασίζεται στο «απλό» 001 που ήδη πωλείται στην Ευρώπη, όμως ανεβάζει τις επιδόσεις σε άλλο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πλευράς σχεδίασης, το Zeekr 001 FR διαφέρει από το κανονικό 001 χάρη στη μοναδική εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση με μεγάλη έμφαση στη μείωση του βάρους. Η παραλλαγή FR διαθέτει ένα κιτ αμαξώματος εμπνευσμένο από αγωνιστικά με έναν πιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα, ένα αιχμηρό μπροστινό splitter, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, πλευρικές ποδιές, μεγαλύτερους τροχούς εφοδιασμένους με ελαστικά επιδόσεων, καθώς και μια αεροτομή οροφής στο πίσω μέρος που διπλασιάζεται από μια σταθερή πίσω πτέρυγα και έναν σπορ προφυλακτήρα που ενσωματώνει έναν τεράστιο διαχύτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουμπανιασμένο Zeekr 001 FR διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 1.265 άλογα και καταφέρνει το 0-100 σε 2.07 δευτ.  Πάντως δεν είναι γρήγορο μόνο στην ευθεία, αλλά και στις στροφές χάρη στις δυνατότητες διαμόρφωσης της ροπής (torque vectoring) που επιτρέπει ο σχεδιασμός του κατανεμημένου τετραπλού ηλεκτρονικού συστήματος κίνησης και οι εσωτερικές τεχνολογίες λογισμικού και υλικού.

Το Zeekr 001 FR είναι επίσης γρήγορο όσον αφορά τη φόρτιση. Το όχημα διαθέτει ένα πακέτο μπαταριών CATL Qilin 100 κιλοβατώρων που υποστηρίζει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση χάρη στο βελτιωμένο ηλεκτρικό σύστημα 800 βολτ της μάρκας. Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% σε μόλις 15 λεπτά.

Συνολικά 99 μονάδες θα κατασκευάζονται κάθε μήνα με την αρχική εμπορική του διάθεση να είναι για την αγορά της Κίνας με τιμή κοντά στα  137.750 δολάρια, ενώ να αναφέρουμε πως δεν έχουν δοθεί φωτογραφίες από το εσωτερικό ακόμη.



Source link