Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αυστραλία: Γυναίκα πήρε Ozempic για να αδυνατίσει για το γάμο της κόρης της και πέθανε

Η Trish Webster, μια 56χρονη γυναίκα στην Αυστραλία, πήρε Ozempic ώστε να χάσει γρήγορα κιλά πριν τον γάμο της κόρης της και πέθανε από γαστρεντερική ασθένεια.

Υπενθυμίζεται πως το Ozempic είναι ένα φάρμακο που έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για άτομα με διαβήτη τύπου 2, αλλά τελευταία χρησιμοποιείται ευρέως ως φάρμακο απώλειας βάρους. Το φάρμακο λειτουργεί μιμούμενο μια φυσική ορμόνη, την GLP-1, η οποία επιβραδύνει τη διέλευση της τροφής από το στομάχι και τα έντερα, κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Προβλήματα προκύπτουν εάν το φάρμακο επιβραδύνει υπερβολικά το στομάχι ή φράζει τα έντερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εντερική απόφραξη ονομάζεται «ειλεός» και o Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έλαβε 18 αναφορές σχετικά με αυτό σε άτομα που έπαιρναν Ozempic από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά της, η 56χρονη Webster πήρε το Ozempic μαζί με τη συνταγογραφούμενη ένεση Saxenda, χάνοντας περίπου 35 κιλά σε πέντε μήνες, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο αυτό φέρεται να την οδήγησε στο να αρρωστήσει.

Στις 16 Ιανουαρίου, λίγους μόλις μήνες πριν από το γάμο της κόρης της, ο σύζυγος της Γουέμπστερ φέρεται να τη βρήκε αναίσθητη. Η Webster πέθανε εκείνο το βράδυ, με την αιτία θανάτου της να αναφέρεται ως οξεία γαστρεντερική ασθένεια. Ο θάνατος της Webster δεν έχει συνδεθεί επίσημα με τη χρήση Ozempic και Saxenda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Πηγή: New York Post

 



Source link