Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αρχίζει την Πέμπτη το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας – Η 15η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Η 15η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας ξεκινάει την Πέμπτη και ολοκληρώνεται στις 2 Δεκεμβρίου. Για τον κορυφαίο θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και για φετινή διοργάνωση παραχωρήθηκε σήμερα από το κτίριο της Π.Ε. Καρδίτσας συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικότερα, το 41ο  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας , θα ξεκινήσει την Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον , που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνδιοργανώτρια ) , ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ειναι δε αφιερωμένο σε τρεις λαμπερές προσωπικότητες, την Μαρία Κάλλας, τον William Byrd και τον Χρήστο Σαμαρά.

Στη 15η συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, η οποία υλοποιείται και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας θα συμμετέχουν χορωδίες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, . Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορωδίες ατόμων με προβλήματα όρασης και μη, καθώς, μεταξύ άλλων, και Αφρικάνικη Χορωδία   από την Κινσάσα του Κονγκό, που θα ερμηνεύσει  gospels, pop, folk, spirituals  και σύγχρονη  μουσική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται μετά της κακοκαιρίας Daniel,

www.ertnews.gr



Source link