Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αραιές νεφώσεις και σταδιακή επιδείνωση έχει ο καιρός για σήμερα Παρασκευή

Η πρόγνωση του καιρού από την (ΕΜΥ) για σήμερα Παρασκευή (3/11) προβλέπει αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα αναμένεται αύξηση των νεφώσεων από τα δυτικά και στη δυτική Μακεδονία τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην περιοχή της Κέρκυρας – Παξών, στην Ήπειρο και τη νύχτα στη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-11-2023

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά όπου θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-11-2023

Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες το βράδυ. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-11-2023

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-11-2023

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Source link