Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια και οι γυναίκες


 

Κυνήγησε όλες τις ελπίδες της από τη θέση του αουτσάιντερ η εθνική μας ομάδα των γυναικών, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην υπέρβαση της πρόκρισης στην πρώτη 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πινγκ-πονγκ.

Στην καθοριστική τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης στο Μάλμε πάλεψε απόψε 12/09 κόντρα στην Ισπανία με όλες τις δυνάμεις της, ώσπου έχασε με 3-1 και έμεινε στην 3η θέση του 8ου γκρουπ.

Κόντρα σε ομάδα, που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δύο αθλήτριες κινεζικής καταγωγής, ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, αργότερα είχε τη δυνατότητα με την Κωνσταντίνα Παρίδη να περάσει μπροστά στο σκορ, ενώ έβγαλε απαιτήσεις και στο φινάλε με την Κατερίνα Τόλιου.

Η τελευταία έφερε το επί μέρους θετικό αποτέλεσμα, ενώ στη μοναδική της συμμετοχή στη διοργάνωση στάθηκε πολύ καλά και η Ιωάννα Γερασιμάτου. Εξαιτίας ενός απρόοπτου προβλήματος τα κορίτσια δεν είχαν στο κοουτσάρισμα τον προπονητή τους Γιώργο Καρύτσα και στον πάγκο κάθισε ο ομοσπονδιακός των ανδρών Κώστας Βατσακλής.

Ο εκλέκτορας της εθνικής γυναικών δεν μπόρεσε να βρεθεί στο γυμναστήριο γιατί τη Δευτέρα είχε ένα ατύχημα. Του γύρισε το γόνατο και πήγε στο νοσοκομείο. Έβγαλε ακτινογραφίες, οι οποίες ευτυχώς δεν έδειξαν σπάσιμο, αλλά το πόδι πρήστηκε, οι γιατροί το έδεσαν και ο ομοσπονδιακός προπονητής έπρεπε να μείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Μετά την επιστροφή στην Αθήνα θα πάει για νέες εξετάσεις.

Η ελληνική τριάδα είχε αλλαγή συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα απέναντι στη Σουηδία. Χρησιμοποιήθηκε η Ιωάννα Γερασιμάτου αντί της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου και μάλιστα άρχισε το ματς με την ομάδα μας να παίρνει το Β στην κλήρωση.

Η 22χρονη αριστερόχειρας (που δεν είναι αξιολογημένη στο διεθνές rankinglist τον τελευταίο καιρό) είχε αγώνα, που πρώτα απ’ όλα σήμαινε πολύτιμη εμπειρία, καθώς αντιμετώπισε τη Μαρία Ξιάο, που φιγουράρει στο νούμερο 17 της Ευρώπης.

Έχασε φυσιολογικά με 3-0 σετ, όμως έκανε τόσο καλή εμφάνιση, που βρέθηκε κοντά στο να πάρει ένα τουλάχιστον σετ. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας πίεσε με τα κομπίνα-λάστιχα, που έχει και στις δύο πλευρές («δοντάκια») κι έβαλε πολλές μπάλες αιφνιδιάζοντας αρκετές φορές. Το «παράσημό» της ήταν ότι διεκδίκησε κάτι ουσιαστικό και στα τρία σετ, μάλιστα στο 3ο είχε σετ μπολ και άλλο ένα έληξε με οριακή διαφορά.

Από τη θέση 1 μπήκε ακολούθως στο τραπέζι η Κατερίνα Τόλιου, νούμερο 41 τον Σεπτέμβριο στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Αντιμετώπισε μία άλλη κινεζικής καταγωγής Ισπανίδα, τη Σοφία Σουάν Ζανγκ (Νο 46) και ήξερε ότι είχε αυξημένες πιθανότητες για τη νίκη.

Όχι μόνο γιατί δεν υστερούσε ποιοτικά αλλά και γιατί είχε εντοπίσει τα τρωτά σημεία της αντιπάλου της απέναντι στην άμυνα από το χτεσινό της ματς με αντίπαλο τη Μπέργκστρομ (που έχει το ίδιο στυλ παιχνιδιού με την Τόλιου). Πράγματι η Τόλιου είχε διάρκεια, είχε συνέπεια στις άμυνες και καλές επιλεγμένες επιθέσεις και πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Κυρίως είχε δυνατή ψυχολογία και αυτό φάνηκε και στο 2ο σετ, που το πήρε στην παράταση, αλλά και στο 4ο όταν είχε προηγηθεί εύκολα η μείωση του σκορ από τη Ζανγκ. Με θαυμάσιο αγωνιστικό πρόσωπο η Τόλιου πέτυχε αξιοσημείωτη νίκη με 3-1 σετ (όπως είναι κάθε τέτοια νίκη κόντρα σε Κινέζα ουσιαστικά) και ισοφάρισε για την Ελλάδα.

Η Κωνσταντίνα Παρίδη (Νο 206) αγωνίστηκε στη θέση 3 αυτή τη φορά σε μία κίνηση τακτικής και συνάντησε τη γηγενή Ισπανίδα Μαρία Μπερθόζα (Νο 169). Το ηθικό όλης της ομάδας ήταν ψηλά, η αντίπαλος ήταν απολύτως στα μέτρα της πρωταθλήτριας Ελλάδας του 2022 κι αυτό φάνηκε και στην πράξη.

Με επιθέσεις από το forehandκαι το backhandέλεγξε την κατάσταση, ενώ από τη άλλη πλευρά η Ισπανίδα πίεζε με παιχνίδι κοντά στο τραπέζι. Η Παρίδη έχασε μικρό προβάδισμα στο 1ο σετ για το 0-1 κι ακόμα πιο σκληρή ήταν η συνέχεια όταν λύγισε στα βάθη της παράτασης. Το 3ο σετ το πήρε εκείνη στην παράταση και στο 4ο έχασε κάποιες κρίσιμες επιθέσεις για να πάρει το πάνω χέρι η Μπερθόζα, Η έμπειρη διεθνής μας μείωσε προσωρινά στον πόντο, αλλά δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό.

Στο τέταρτο επί μέρους ματς η Τόλιου αναμετρήθηκε με την Ξιάο. Αριστερόχειρας κι αυτή όπως η Ζανγκ, αλλά πιο σταθερή και με περισσότερα ατού στο παιχνίδι της. Χωρίς άγχος η πρωταθλήτρια μας ήθελε να κυνηγήσει την έκπληξη και ήξερε ότι πρώτα απ’ όλα έπρεπε να κινηθεί σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Πράγματι κατάφερε να παρουσιαστεί δυνατή και σε αυτόν τον αγώνα άσχετα αν ηττήθηκε με 3-0 σετ. Άρχισε με 5-3 μπροστά, στο 2ο σετ είχε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει με 10-9 και 11-10, ενώ στο 3ο δημιούργησε μικρό προβάδισμα και το είδε να εξατμίζεται.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ισπανία-Ελλάδα 3-1:

Μαρία Ξιάο-Ιωάννα Γερασιμάτου 3-0 (11-7, 11-9, 13-11)
Σοφία Σουάν Ζανγκ-Κατερίνα Τόλιου 1-3 (6-11, 11-13, 11-2, 6-11)
Μαρία Μπερθόζα-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-1 (11-8, 16-14, 10-12, 11-7)
Ξιάο-Τόλιου 3-0 (11-7, 13-11, 11-7)

Η Σουηδία κατέκτησε την πρωτιά στο 8ο γκρουπ με 4 βαθμούς. Στο ταμπλό των «16» την ακολούθησε η Ισπανία με 3 βαθμούς. Αναπληρωματική της Ισπανίας είναι η Γιάνα Ριέρα.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει day off την Τετάρτη 13/09. Οι εθνικές μας ομάδες ολοκλήρωσαν την αγωνιστική παρουσία τους στη σουηδική πόλη χωρίς νίκη και με την 3η θέση στους ομίλους τους (2 βαθμοί).//Γ.



Source link