Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Απαξιώνουν μόνοι τους τον κωδικό 112

Αλαλούμ προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης μετά από μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους των νοτίων προαστίων της Αττικής προειδοποιώντας τους για ακραία καιρικά φαινόμενα και τους καλούσε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν λάθος.

Σε επικοινωνία της «Ζούγκλας» με στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το μήνυμα το οποίο έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Αττικής, προοριζόταν για τους κατοίκους της Αίγινας και λόγω των κεραιών το μήνυμα μεταδόθηκε στην υπόλοιπη Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συνέβη παρόμοιο περιστατικό κατά την διάρκεια της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

To πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι έλαβαν επίσης… κατά λάθος μήνυμα από το 112 για περιορισμό των μετακινήσεων. Το μήνυμα προοριζόταν για τους κατοίκους σε Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική, ωστόσο «λόγω του εύρους του σήματος των κεραιών στην Θεσσαλονίκη το έλαβαν εκ παραδρομής» και κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη όπως ανέφερε ο o προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαρ. Στεργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Τρίτης στον εισαγωγικό διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο τακτικής συνάντησής τους απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να υπακούσουν στις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ακόμη μια φορά ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο φανέρωσε όλες τις ατέλειες του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ένα επιτελικό κράτος που ξεκινά και τελειώνει με την πολιτική της εκκένωσης των περιοχών και την απαγόρευση των μετακινήσεων και θεωρεί κόστος κάθε είδους πρόληψη.

Απαγόρευση μετακινήσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας, της βροχής, του χιονιού, των πυρκαγιών, ενώ παράλληλα καμία προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να υποδεχτεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία έχουν προβλεφθεί μέρες τώρα.

Πολιτική εκκενώσεων την ώρα που η φωτιά μαίνεται σε κάποια περιοχή, ενώ νωρίτερα δεν έχουν ανοίξει αντιπυρικές ζώνες, οι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν έχουν νερό και σε αρκετές περιπτώσεις οι σωληνώσεις των πυροσβεστικών οχημάτων δεν ταιριάζουν στους κρουνούς.

Ένα 112 που χτυπά ασταμάτητα για οποιονδήποτε λόγο και ουσιαστικά χάνει την ουσία του ως μέσο «έκτακτης ανάγκης».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που θεωρεί τα προληπτικά μέτρα προστασίας, ως κόστος, και αφήνει ανοχύρωτη τη χώρα και τον κόσμο στο έλεος των καταστροφών.

 

 

 

 

 

 

 

 



Source link