Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου επισκέφθηκε το Κατάρ για να συζητήσει το θέμα των ομήρων που κρατά η Χαμάς

Αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου επισκέφθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη το Κατάρ προκειμένου να συζητήσει με «υψηλόβαθμους αξιωματούχους» το ζήτημα των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το Συμβούλιο των Εβραϊκών Θεσμών στη Γαλλία (Crif).

«Η βασική ιδέα ήταν να δείξουμε ότι οι εβραϊκές κοινότητες σε όλον τον κόσμο δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε συμβολή που θα μπορούσε να δοθεί για το ζήτημα των ομήρων» που αποτελεί «απόλυτη διπλωματική προτεραιότητα» είπε ο πρόεδρος του Crif, Γιονατάν Αρφί, που μετείχε στην αντιπροσωπεία. Δεν έδωσε όμως άλλες διευκρινίσεις σχετικά με τους αξιωματούχους με τους οποίους συναντήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου Ρόναλντ Λόντερ, αποτελείτο από εκπροσώπους των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελβετίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας. Από τις επαφές που είχε «γεννήθηκε η ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν για τους ομήρους», πρόσθεσε ο Αρφί.

Ο Λόντερ ζήτησε την παρέμβαση Αράβων ηγετών ώστε να απελευθερωθούν, άνευ όρων, οι όμηροι. «Οι ηγέτες αναγνώρισαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία ότι τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης όλων των ομήρων» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link