Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αντιδήμαρχος Τουρισμού: Αγαπημένος προορισμός ο Βόλος και το Πήλιο

ΜΠΟΝΤΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΑ

Τον Βόλο και το Πήλιο για τις διακοπές τους και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου επέλεξαν τουρίστες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και το εξωτερικό και κυρίως από τα Βαλκάνια.

«Οι υψηλές πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα και η κίνηση στον χώρο της εστίασης τόνωσαν την τοπική οικονομία και απέδειξαν ότι ο Βόλος και το Πήλιο αποτελούν σταθερή, κορυφαία επιλογή για διακοπές», αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου, Γεωργία Μποντού Τοκαλή.

«Το σημαντικότερο είναι ότι τα τελευταία χρόνια, χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο και το τμήμα Τουρισμού, ο Βόλος δεν είναι απλώς πέρασμα για τους τουρίστες αλλά προορισμός για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Πολλοί είναι εκείνοι που πλέον επιλέγουν να μείνουν μέσα στην πόλη και να απολαύσουν τις ομορφιές της και έχοντάς την ως βάση να εκδράμουν στα χωριά του Πηλίου», τονίζει η αντιδήμαρχος.

«Οι βραβευμένες, για την καθαρότητα των νερών και την οργάνωσή τους, με 12 Γαλάζιες Σημαίες, ακτές του Δήμου Βόλου, τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, η στοχευμένη τουριστική προβολή της περιοχής τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στο εξωτερικό μέσα από την παρουσία μας σε τουριστικές εκθέσεις και τη φιλοξενία δημοσιογραφικών αποστολών, η έκδοση τουριστικών εντύπων με πληροφορίες για την περιοχή αλλά και τη δυνατότητα δραστηριοτήτων, έχουν τονώσει το τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας», προσθέτει η κ. Μποντού Τοκαλή.

Όπως επισημαίνει, η προσπάθεια δεν σταματά. Παράλληλα με τις ξεναγήσεις που γίνονται κάθε Παρασκευή από πιστοποιημένους ξεναγούς, σύντομα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία και η εφαρμογή i- Area, μία εφαρμογή  – «ξεναγός» σε συνολικά 75 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. «Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή προβολής της περιοχής και των τουριστικών της επιχειρήσεων, την οποία οι χρήστες θα μπορούν να λειτουργούν είτε από κινητά τηλέφωνα, είτε από τάμπλετς», εξηγεί η κ. Μποντού Τοκαλή.

Τέλος, άμεσα πρόκειται να κυκλοφορήσει και τουριστικό έντυπο για τα τσιπουράδικα της πόλης. «Τα τσιπουράδικα ως σήμα κατατεθέν του Βόλου και η ιστορία τους θα αποτελέσουν τον νέο τρόπο προσέλκυσης τουριστών στην περιοχή, ως αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής της ταυτότητας», αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού.

www.ertnews.gr



Source link