Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αντίθετη στη λειτουργία μονάδας LNG στον Παγασητικό η ΔΕΕΠ Ν.Δ. Μαγνησίας

IMG_3845

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην δημιουργία και λειτουργίας μονάδας υγροποιημένου αερίου στον Παγασητικό εξέφρασε η ΔΕΕΠ Ν.Δ. Μαγνησίας σε συνάντηση που είχε με το Σύλλογο Προστασίας και Ανάδειξης Παγασητικού. Διαβεβαίωσε δε ότι προτίθεται να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για το σκοπό αυτό.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας και ο Πρόεδρός της κ. Νίκος Αθανασάκης, δήλωσε ότι είναι κατηγορηματικά ενάντια στη λειτουργία μονάδας LNG σε οποιοδήποτε σημείο χωροθέτησης στον Παγασητικό Κόλπο, καθώς πρόκειται για ένα κλειστό θαλάσσιο σύστημα, με αργούς ρυθμούς ανανέωσης των υδάτων και σαφέστατα η περιβαλλοντική προστασία, η ασφάλεια και η δημόσια υγεία αποτελούν βασικό μέλημα και άξονα προτεραιότητας για τη ΔΕΕΠ.

Παράλληλα, H ΔΕΕΠ ΝΔ  Μαγνησίας τόνισε ότι η συγκεκριμένη επένδυση ούτε συμβάλει στην  αύξηση του ΑΕΠ του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, δεν αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους, αλλά διακυβεύονται και σημαντικοί κλάδοι ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός και η αλιεία. Κλείνοντας της συζήτηση η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους ότι είναι κάθετα ενάντια στη χωροθέτησημονάδας LNG στον Παγασητικό και προτίθεται να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για το σκοπό αυτό»>

Η συνάντηση έγινε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας. Από την πλευρά του Συλλόγου παρόντες ήταν οι κ.κ. Ευθύμιος Τσιάμης Πρόεδρος και οι Ναπολέοντας Κολοβός, Κυριάκος Γεραμπίνης και Κωνσταντίνος Βαρελάς. Τη ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της κ. Νίκος Αθανασάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Πολύζος, η Γραμματέας κ. Έφη Αντωνίου, η κ. Μαρία Θλιβερού, μέλος ΔΕΕΠ και υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Κατσίβελος Γιάννης, πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Βόλου, ο κ. Βουτσελάς Στέφανος Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χατζής Δημήτρης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ, ο κ. Πέτρος Κίσσας μέλος της ΟΝΝΕΔ και ο κ. ΞούδηςΗρακλής Δ/ντής των γραφείων της ΔΕΕΠ.

www.ertnews.gr



Source link