Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ανοιχτά της Ραφήνας ακινητοποιημένο και δεμένο από ρυμουλκό το Fast Ferries Andros

Στο λιμάνι του Λαυρίου αντί αυτού της Ραφήνας αναμένεται να καταπλεύσουν για λόγους ασφαλείας τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry καθώς στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας παραμένει με 734 επιβάτες το Fast Ferries Andros το οποίο στην προσπάθεια του να απεμπλέξει την άγκυρα του με άλλο πλοίο υπέστη μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή όλοι οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί με μέριμνα των πλοιοκτητριών εταιρειών και από τα κατά τόπους αρμόδια λιμεναρχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fast Ferries Andros που παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας έχει δεθεί με ασφάλεια από ρυμουλκό καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ ενώ στο σημείο αναμένονται άλλα δύο ρυμουλκά.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα θα επιχειρηθεί προσπάθεια απεμπλοκής της καδένας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ρυμούλκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να πέσουν στο σημείο δύτες προκειμένου να κόψουν την καδένα ενώ στη συνέχεια στο σημείο θα τοποθετηθεί σημαδούρα προκειμένου τα ρυμουλκά να ανελκύσουν τις άγκυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το πρωί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διαδικασία απόπλου έμπλεξαν οι άγκυρες τριών επιβατηγών πλοίων.

Το superferry, για να απεμπλακεί άφησε την αριστερή άγκυρα και την καδένα του και εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Στη συνέχεια επιχειρήθηκε η απεμπλοκή των άλλων δύο πλοίων με αποτέλεσμα η αριστερή αλυσίδα της άγκυρας του Αικατερίνη Π να τυλιχτεί στην προπέλα του Fast Ferries Andros.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απεμπλοκής έγινε επακούμβηση των δύο πλοίων χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το Αικατερίνη Π αφού απώλεσε τη μία άγκυρα για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι του Λαυρίου αποβιβάζοντας τους 391 επιβάτες, 41 οχήματα 3 φορτηγά, 2 λεωφορεία και 3 δίκυκλα.

Το πλοίο θα επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, για διαπίστωση τυχόν βλάβης, ενώ οι επιβάτες του, θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.



Source link