Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ανοικτό Χωριό- Αγ. Λαυρέντιος για τη φύση και την πολιτιστική κληρονομία

αρχείο λήψης

Μεγάλο αριθμό εργαστηρίων περιλαμβάνουν φέτος οι εκδηλώσεις του «Open Village /Ανοιχτό Χωριό» στον Άγ. Λαυρέντιο Πηλίου, ανάμεσα σε πλήθος άλλων εκδηλώσεων για τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά, με εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Στα εργαστήρια επιδιώκεται η ενεργή συμμετοχή όλων, γι’ αυτό ο αριθμός τους, στα περισσότερα, είναι περιορισμένος. Απευθύνονται στο ευρύ κοινό σε ενήλικες κατά κύριο λόγο και φέτος για πρώτη φορά και σε παιδιά και νέους. Στόχος όλων των εργαστηρίων, αλλά και όλης της διοργάνωσης, είναι η διάχυση της γνώσης, αλλά και οι παρακαταθήκες για το χωριό, μέσα από τη διαδικασία μάθησης, για την καταγραφή, προστασία και προβολή της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης.

Το Ανοιχτό Χωριό διοργανώνεται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου Δήμου Βόλου, τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Νεανικό Πλάνο και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Νέους και Παιδιά.

Τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας και υποστηρίζονται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ν. & Ε. Πορφυρογένη στην Αγριά Βόλου και τη MONUMENTA. Χορηγοί: ΟΙΚΟΣ ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗ. Παραδοσιακά Δομικά Υλικά και Κ.Ρ.Τ. Διαχείριση Έργων

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλα τα εργαστήρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ανοιχτού Χωριού

www.ertnews.gr



Source link