Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ανδρουλάκης: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας είναι πολύ μεγάλες – Δεν κατάφεραν να θωρακίσουν τη Θεσσαλία»

Μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στα πλημμυρισμένα χωριά της Καρδίτσας όπου είδε τη βιβλική καταστροφή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι κοντά σε πληγέντες κτηνοτρόφους στον Πλατύκαμπο του νομού Λάρισας, που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή των κτηνοτροφικών μονάδων τους.

«Το ανάχωμα ήταν γεμάτο μπάζα, καλάμια και δέντρα» ανέφεραν οι πληγέντες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «πριν τρία χρόνια, στην κακοκαιρία του Ιανού, είχε συμβεί το ίδιο» αλλά στην περιοχή τους – όπως κατήγγειλαν – δεν έγιναν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οικονομική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς εδώ βρίσκεται η παραγωγική καρδιά της χώρας» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης συνομιλώντας με τους πληγέντες. «Εφόσον έχει τεθεί η περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να επιταχθούν ξενοδοχεία για τη φιλοξενία των κατοίκων. ‘Αμεση προτεραιότητα. Επίσης, να έρθει επί τόπου ο ΕΛΓΑ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε δηλώσεις του τόνισε ότι συνάντησε σε ολόκληρη τη Θεσσαλία απόγνωση με την ολοσχερή καταστροφή της ζωικής και τη φυτικής παραγωγής.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφέρειας είναι πολύ μεγάλες. Δεν κατάφεραν να θωρακίσουν τη Θεσσαλία από αυτά τα ακραία φαινόμενα. Πρέπει να ελεγχθεί η ποιότητα των αντιπλημμυρικών έργων, που έχουν πραγματοποιηθεί. Αλλά, επίσης, πρέπει να απολογηθούν και για τα έργα που δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι πρέπει άμεσα να γίνει καταγραφή ζημιών και να αποζημιωθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους κτηνοτρόφοι και αγρότες καθώς, «υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να μετατραπεί η Θεσσαλία σε μια “υγειονομική βόμβα”. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα ο ΕΛΓΑ να καταγράψει τα νεκρά ζώα για να απομακρυνθούν στη συνέχεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι οι πολίτες της Θεσσαλίας κινδυνεύουν ακόμη, μολονότι έχει ολοκληρωθεί το φαινόμενο. «Πρέπει όλοι να σταθούμε στο πλευρό τους με υπευθυνότητα. Και όχι κάποιοι να πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, όπως βλέπουμε τις τελευταίες ώρες να συμβαίνει στα τηλεοπτικά δίκτυα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι πιστεύει ότι έφταιξε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Όταν η επιστημονική κοινότητα ενημερώνει ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει ακραία φαινόμενα σε ολόκληρη τη χώρα, όταν έχει προηγηθεί ο Ιανός, όταν έχουν δοθεί 240 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστούν έργα υδραυλικής θωράκισης της Θεσσαλίας κι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα – όσο ακραία και να είναι τα φαινόμενα – τότε προφανέστατα η κυβέρνηση και η Περιφέρεια έχουν ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν, αλλά και για την ποιότητα των αντιπλημμυρικών, που έγιναν τα τελευταία χρόνια».



Source link