Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ανατροπή στη δολοφονία 43χρονης στην Κω το 2014 – Είχε καταδικαστεί ο σύντροφός της

Νέα ανατροπή προέκυψε στην δικαστική πορεία της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας στη Κω της 43χρονης Ρουμάνας Aciu Flopjca – Aurica του Vasile, μητέρας τριών παιδιών με κατηγορούμενο τον 54χρονο υπήκοο Αλβανίας Ζoto Jani του Aleksander που από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την εμπλοκή του στο ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Δημοκρατική» τον Ιούλιο συνελήφθη στην Γερμανία, ένας Πακιστανός που όπως προέκυψε από παλαμικό αποτύπωμα ήταν ο δράστης της δολοφονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος συνελήφθη για κλοπή σε κατάστημα και έπειτα από έρευνα ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμα, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει την άτυχη μάνα.

«Κλειδί» για την αποκάλυψη της αλήθειας, ήταν τα δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια στο μπάνιο, δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης. Έπειτα από τις απαραίτητες αναλύσεις, διαπιστώθηκε ότι ανήκουν με απόλυτη βεβαιότητα στον Πακιστανό, ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του στο διαμέρισμα ορόφου στην πολυκατοικία, όπου σημειώθηκε η δολοφονία.

Προτού εντοπιστούν τα αποτυπώματά του, ο Πακιστανός είχε αφεθεί ήδη ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο 54χρονος σύντροφός της, είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και μόλις πρόσφατα προέκυψαν νέα στοιχεία ότι δεν διέπραξε τον φόνο για τον οποίο κατηγορήθηκε και στιγματίστηκε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την 14η Απριλίου 2014 στις 13.54 ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Κω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω ότι μια γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στην περιοχή Πλατάνι. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο στις 14.00, όπου τους ανέμενε ο 54χρονος, ο οποίος τρεμάμενος, φώναζε: «Την σφάξανε ρε παιδιά, δεν μπορώ να το πιστέψω, ποιος το έκανε ρε παιδιά;».

Ο 54χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του, όπου εντός του μπάνιου υπήρχε το πτώμα της 43χρονης. Το πτώμα βρισκόταν σε ύπτια θέση, ήταν γυμνό από την μέση και κάτω και το εσώρουχό της τραβηγμένο στο ύψος των γονάτων και έφερε μία εγκάρσια τομή μήκους οκτώ με δέκα εκατοστά περίπου στην περιοχή του αιδοίου, ένα τραύμα από τέμνον όργανο στην περιοχή της καρωτίδας και μία τομή στην εξωτερική πλευρά του αριστερού στήθους.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, ούτε στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού και ότι το κλειδί του σπιτιού ήταν πάνω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας, η οποία ήταν ανοιχτή. Ο 54χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος με τα κλειδιά του άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, όπως και την μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν κλειστή αλλά όχι κλειδωμένη. Ισχυρίστηκε ότι άνοιξε την μπαλκονόπορτα, ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες.



Source link