Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Μαγνησίας για τις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις Μπέου

-e1649084127858

Μετά και την αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα για τις υβριστικές δηλώσεις του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου κατά δημοσιογράφων η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας- ΠΣ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Σήμερα το πρωί η Εισαγγελία Βόλου έπραξε το αυτονόητο διατάζοντας αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα για τις αδιανόητες δηλώσεις του Μπέου που προτρέπουν σε τραμπουκισμούς σε βάρος δημοσιογράφων. Είναι η πολλοστή φορά που ο Μπέος προκαλεί το κοινό δημοκρατικό αίσθημα, προωθώντας τον εκφασισμό της τοπικής πολιτικής ζωής. Η κάλυψη που έχει στις απαράδεκτες πρακτικές του από κυβερνητικά στελέχη και την πλειοψηφία της τοπικής ΝΔ είναι ολοφάνερη και αποτελεί το βασικότερο στήριγμα του. Για παράδειγμα, είναι προκλητική η αδιαφορία του υπουργείου Εσωτερικών. Μόλις πριν ένα μήνα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Εσωτερικών καλώντας την να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες πειθαρχικού ελέγχου του Αχιλλέα Μπέου, στην οποία δεν δόθηκε καμία απάντηση. Σήμερα καταθέτουν νέα ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 25 βουλευτές του κόμματος μας, ζητώντας να σταματήσει επιτέλους η κυβερνητική αδιαφορία και συγκάλυψη.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση απευθύνει στην υπουργό τα δύο παρακάτω ερωτήματα:

1. Ποια η εξέλιξη της διαδικασίας όσον αφορά καταγγελία που υποβλήθηκε ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη για τα προηγούμενα περιστατικά (χειροδικίας εναντίον δημότη κλπ);

2. Θα προβεί άμεσα αυτή τη φορά στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να τεθούν υπόψη του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όλα τα επιμέρους περιστατικά που συνιστούν απαράδεκτη, μη νόμιμη και αντιθεσμική συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου, να συνενωθούν με τον φάκελο της ανωτέρω καταγγελίας και να κινηθεί αρμοδίως η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου;

Εκφράζουμε ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους δημοσιογράφους που στοχοποιήθηκαν από τον Μπέο, δηλώνοντας πως, όπως διαχρονικά κάνουμε, δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις απόπειρες τρομοκρατίας  προσώπων, φορέων και θεσμών από μια Δημοτική Αρχή που προσβάλει την ιστορία και την ταυτότητα του Βόλου”.

www.ertnews.gr



Source link