Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αμερικανούς και Βρετανούς διοριζεί η Κομισιόν σε νευραλγικά «πόστα» στην ΕΕ

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Παρά το γεγονός ότι η ΕΕ υποχρεούται από την νομοθεσία ν’ απασχολεί μόνον Ευρωπαίους πολίτες, η Κομισιόν, με αδιαφανείς διαδικασίες, διορίζει σε νευραλγικά πόστα στην ΕΕ, Αμερικανούς και Βρετανούς πολίτες.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Virginie Joron, υπογραμμίζοντας ότι, επί του παρόντος πάνω από 500 μη ευρωπαίοι πολίτες εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως αναφέρει, στις 11 Ιουλίου 2023, η Κομισιόν ανακοίνωσε τον διορισμό της Fiona Scott Morton, Αμερικανίδας υπήκοου, ως επικεφαλής οικονομολόγου στην ΕΕ.

Μ’ αυτόν τον διορισμό, θα μπορούσε να επιβάλλει τυχόν πρόστιμα ή κυρώσεις που επιβάλλονται σε εταιρείες Big Tech, τους ψηφιακούς κολοσσούς των ΗΠΑ, βάσει του κανονισμού για τις ψηφιακές αγορές.

Όπως τονίζει η Γαλλίδα ευρωβουλευτής, στον απόηχο των διαμαρτυριών μας, η κ. Morton αποσύρθηκε αλλά η Κομισιόν, αντί να επικοινωνήσει με τον επόμενο υποψήφιο στη λίστα, έναν Ισπανό οικονομολόγο, αποφάσισε να επιλέξει έναν άλλον Αμερικανό υπήκοο, τον Florian Ederer, έναν νεοεκλεγμένο πολίτη των ΗΠΑ, ο οποίος δεν έχει εργαστεί σχεδόν ποτέ σε Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση της ΕΕ υποχρεούται από το νόμο να απασχολεί μόνο Ευρωπαίους. Ωστόσο, αναφέρει ότι έχει στο προσωπικό της 445 Βρετανούς και 53 άλλους πολίτες εκτός ΕΕ, με 229 από αυτούς – κυρίως άνδρες – να κερδίζουν τουλάχιστον 10.000 ευρώ καθαρά το μήνα.

Ρωτάει, λοιπόν, την Κομισιόν, αν μπορεί να αναφέρει πόσους Βρετανούς ή μη πολίτες της ΕΕ απασχολεί, σχεδόν 10 χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit του 2016, σε μη βοηθητικές θέσεις, γεγονός που τους δίνει το δικαίωμα να ασκούν επίσημη εξουσία (ως διευθυντής, επικεφαλής μονάδας κ.λπ. .) κατά την έννοια του άρθρου 51 ΣΛΕΕ καθώς και ποιες θέσεις κατέχουν οι πολίτες τρίτων χωρών που δεν είναι Βρετανοί, ιδίως οι πολίτες των κύριων ανταγωνιστών της ΕΕ (ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ισραήλ).



Source link