Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αλ-Κελαϊφί: «Κανένας σύλλογος δεν θέλει να χάσει χρήματα»


 

O πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων (ECA) ανοίγει τη συζήτηση για την ύπαρξη ενός ανώτατου ορίου αποδοχών -του γνωστού Salary Cup- για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Αν ρωτήσεις όλους τους συλλόγους εδώ, κανείς δεν θέλει να χάσει χρήματα. Κανείς, από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο», είπε ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί σε συνέντευξή του στους “Financial Times”, αναφερόμενος στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος και στις κινήσεις για συγκράτηση των εξόδων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Εάν μπορούμε να βρούμε νομικά έναν τρόπο με τον οποίο οι κανόνες θα μας επιτρέψουν να εισαγάγουμε ένα ανώτατο όριο μισθών, σίγουρα όλοι θα το υποστηρίξουν. Κανείς δεν θα πει όχι. Αυτό θέλουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων (ECA).

Οι νέοι κανόνες της UEFA για το Financial Fair Play, σύμφωνα με πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα της ένωσης παικτών FIFΡRO, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν, είναι ήδη «η πόρτα για ένα ανώτατο όριο μισθών», σημειώνουν οι “Financial Times”, ακόμα κι αν είναι κάτι που πολλοί αμφιβάλουν ότι θα λειτουργήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επίσης λόγω των διαφορετικών φορολογικών συστημάτων που θα δυσκόλευαν την εφαρμογή.

«Εάν οι σύλλογοι συμφωνήσουν μεταξύ τους σε αυτό, τότε πολύ γρήγορα θα βρεθούμε να συζητάμε για το ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού», εξήγησε ο ίδιος ο Μπάερ Χόφμαν στη φετινή επιχειρηματική σύνοδο κορυφής των “Financial Times”.//Λ.



Source link