Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις για την εκλογή νέου προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

DHMOTIKO_SYMVOYLIO-990x581-1-860x505

Σε σφάλμα αποδίδει ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας τις δυο αποφάσεις που αναγκάστηκε να εκδώσει σχετική με την εκλογή του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Θάνου Θεοδώρου, μετά την παραίτηση του Γ. Μουλά, σε μόλις ένα 24ωρο..

Εντύπωση και προβληματισμό προκαλούν οι αντικρουόμενες αποφάσεις που έλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και ο Γραμματέας της Κωνσταντίνος Τζανακούλης– άνθρωπος με μακρά πορεία και γνώση στην Αυτοδιοίκηση, επί σειρά ετών δήμαρχος Λαρισαίων, στο ΔΣ της πρώην ΚΕΔΕ, κ.α), περί νομιμότητας των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, μετά από σχετική ένσταση που κατατέθηκε από τους εκπροσώπους της μείζονος μειοψηφία τους, δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Συμμαχία για το Βόλο”, και μάλιστα με διαφορά μιας ημέρας.

Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Κ. Τζανακούλης, ενώ χθες εξέδωσε απόφαση που δικαιώνει την ένσταση της “Συμμαχίας για το Βόλο”, σήμερα με νέα πράξη ακυρώνει την δική του χθεσινή. Χθες, έκρινε την απόφαση της εκλογής νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου μετά την παραίτηση Γ. Μουλά, του Θάνου Θεοδώρου παράνομη και σήμερα νόμιμη.

Η εξήγηση που δίνεται για την ανάκληση της απόφασης είναι, ότι “στην έκδοση της ανακαλούμενης πράξης εμφιλοχώρησε σφάλμα!” και δεν διευκρινίζεται ποιο ακριβώς ήταν το σφάλμα.

Η χθεσινή και σημερινή απόφαση

Μετά από τις δυο αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κων/νου Τζανακούλη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χρειάστηκαν μόνο 12 ώρες για να δει ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το «το φως το αληθινόν». Και του το έδειξε, με τον δικό του φωτεινό τρόπο, ο Δήμαρχος Βόλου. Και κατάλαβε πολύ γρήγορα το «λάθος του», όπως και εμείς…

Η έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς είναι συνήθης κατάσταση της πολιτικής μας ζωής. Η γελοιοποίησή τους όμως εσχάτως εμφανισθέν φαινόμενο. Που αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όταν αυτοβούλως αυτογελοιοποιούνται οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων, θέτοντας μάλιστα οι ίδιοι το ερώτημα στους πολίτες. Αν τους αξίζει ο περίγελος και η χλεύη, ή ο κλαυθμός και οδυρμός…

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι η «τύχη» μας έχει αφεθεί στους προστάτες μας της νομιμότητας. Που μας προστατεύουν, όπως τους προστάζουν”.

www.ertnews.gr



Source link