Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ακόμα μία Pole Position για τον Verstappen στο… εντός έδρας Grand Prix της Ολλανδίας

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μία ακόμα pole position για τον Max Verstappen ο οποίος δείχνει πως όχι μόνο δεν έχει αντίπαλο, αλλά όλοι βρίσκονται πολύ πίσω του. Εντυπωσιακό όμως το grid στον αυριανό αγώνα, καθώς πίσω από τον Ολλανδό θα είναι οι Norris – Russell – Albon – Alonso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι συνέβη στο FP3

Ο Ολλανδός δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ο οποίος στο 1:21.631 κινήθηκε ταχύτερα όλων στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά τα οποία σημαδεύτηκαν από 3 κόκκινες σημαίες. Η πρώτη ήρθε με τον Κέβιν Μάγκνουσεν ο οποίος γλίστρησε στις μπαριέρες, η δεύτερη ήρθε από τον Ζου ο οποίος έφυγε στην αμμοπαγίδα και η τρίτη ήρθε όταν ο αντικαταστάτης του Ρικιάρντο, Λίαμ Λόσον, έπεσες στις μπαριέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tι συνέβη στο Q1

Τα μονοθέσια ξεκίνησαν με ελαφριά βροχή, η οποία στη συνέχεια δυνάμωσε και τελικά σταμάτησε εντελώς το τελευταίο 5λεπτο. Ανάλογα λοιπόν με τον καιρό, άλλαζε και ο ταχύτερος χρόνος σχεδόν σε κάθε λεπτό, ενώ τα γλιστρήματα έδιναν και έπαιρναν. Οι 5 οδηγοί που έμειναν κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού ήταν οι: Zhou – Ocon – Magnussen – Bottas – Lawson ενώ τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Albon.

Τι συνέβη στο Q2

Οι 15 οδηγοί πίεσαν παραπάνω στο Q2 από νωρίς, ώστε να προλάβουν το μαύρο σύννεφο που πλησίαζε απειλητικά τη πίστα. Ένα σύννεφο το οποίο τελικά πέρασε και δεν ακούμπησε, με τα μόνα νερά να βρίσκονται σε μερικά σημεία από προηγούμενες ψιχάλες. Μετά από τεράστιες μάχες, οι 5 οδηγοί που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Q3 είναι οι: Stroll – Gasly – Hamilton – Tsunoda – Julkenberg, ενώ τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Verstappen.

Τι συνέβη στο Q3

Στα πρώτα λεπτά του Q3 ο Sargeant θα χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου και θα φύγει στην αμμοπαγίδα χτυπώντας με δύναμη στα προστατευτικά. Η κόκκινη σημαία θα εμφανιστεί και τα μονοθέσια θα επιστρέψουν στα pits. Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του ενώ η βροχή αποτελεί παρελθόν.

Μετά από διακοπή μισής ώρας, επιστρέφουν οι υπόλοιποι 9 οδηγοί για να διεκδικήσουν την Pole Position, όμως μετά από 4 λεπτά, ο Leclerc θα χάσει τον έλεγχο και θα βγει στη μπαριέρα.  Η δεύτερη κόκκινη σημαία θα κάνει την εμφάνιση της με 4 λεπτά να απομένουν. Μετά από ένα 10λεπτο διακοπής, τα υπόλοιπα 8 μονοθέσια είχαν μία και τελευταία προσπάθεια για να διεκδικήσουν την pole position, κάτι που θα καταφέρει ο Verstappen.

Έτσι η σειρά εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 16:00 τόσο από τα συνδρομητικά κανάλια Ant1+ και F1 TV όσο και από το ελεύθερο κανάλι του Ant1, είναι: Verstappen – Norris – Russell – Albon – Alonso – Sainz – Perez – Piastri.



Source link